Jelena Janković dobila Srce nagradu

Međunarodna teniska federacija (ITF) saopštila je imena ovogodišnjih dobitnika "Nagrade srce" (Heart Award) među kojima je i srpska teniserka Jelena Janković.

Izvor: NK

Sreda, 21.04.2010.

14:45

Default images

U saopštenju ITF navodi se da su pored Jankovićeve, nagradu dobile i Marija Fernanda Alveš iz Brazila, Kimiko Date iz Japana i Slovenka Katarina Srebotnik. Nagradu "Srce" dobijaju teniserke koje su igrajući za reprezentaciju pokazale posvećenost svom timu i izuzetnu hrabrost na terenu.

Ovo priznanje u četiri kategorije dodeljuju ITF i francuska banka BNP Paribas, a pobednice su izabrane glasanjem na sajtu Fed kupa.

Nagrada je ustanovljena prošle godine, a tada je priznanje dobila američka teniserka Melani Udin. Od ove godine nagrada će biti dodeljena različitim igračicama posle svakog kola Svetske grupe, kao i igračicama iz svakog meča Zonske grupe.

Kao Udin, izabrane igračice će dobiti jedinstvenu "Srce" narukvicu i donaciju koju će pokloniti instituciji koju one izaberu.

Jankovićeva je dobila nagradu zbog požrtvovane igre u meču prvog kola Svetske grupe protiv Rusije u Beogradu. Ona je gubila protiv Alise Klejbanove sa 4:6, 1:4 i 15:40, ali je uspela da preokrene meč, osvoji 11 uzastopnih gemova i pobedi.

Ona je sledećeg dana, posle tri seta, pobedila tada četvrtu teniserku sveta Svetlanu Kuznjecovu, ali je Srbija izgubila taj meč u Fed kupu, pošto Jankovićeva nije uspela, zajedno sa Anom Ivanović, da pobedi u dublu.

Takmičenje u Fed kupu pokrenuto je 1963. godine, a samo 11 zemalja je uspelo da osvoji trofej.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

55 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: