Kubica osnovao karting ekipu

Posle osvajanja četvrtog mesta u prošloj sezoni Robert Kubica je odlučio da iskoristi svoje iskustvo i osnuje karting ekipu.

Izvor: Jelena Trajkoviæ

Ponedeljak, 05.01.2009.

21:09

Default images

„Uvek sam uživao u vožnji kartinga. To je odlična zabava, ima mnogo takmičenja i nema puno politike. Želeo sam da imam neku aktivnu ulogu u kartingu, kategoriji koja mi je omogućila da se istaknem i krenem ka Formuli 1 i koju još mnogo volim i zato sam se odlučio na takav korak“, rekao je Kubica.

Poljak je osnovao ekipu zajedno sa kompanijom Birel, koja je osvojila četvrto mesto u Evropskom i Svetskom karting prvenstvu 2000. godine, a testirao je i šasiju posle završenog rada sa ekipom BMW Zauber u decembru.

Kubica će takođe imati i aktivnu ulogu u menadžentu ekipe koja će učestvovati na svim važnijim međunarodnim takmičenjima. Bivši svetski šampioni Fernando Alonso i Kimi Raikonen takođe imaju svoje ekipe u kartingu i Formuli 3.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

15 h

Podeli: