Četiri skakaonice – Germani žele povratak na tron

U petak, kvalifikacijama u Oberstdorfu, počinje novo, 66. izdanje tradicionalne novogodišnje turneje Četiri skakaonice u ski skokovima.

Izvor: B92

Četvrtak, 28.12.2017.

18:00

Četiri skakaonice – Germani žele povratak na tron
Foto: Getty images

Bez obzira što tokom sezone ovaj sport poslednjih godina i ne privlači preteranu pažnju, čak ni u odnosu na alpsko skijanje, retko ko propušta ovu legendarnu turneju kada u roku od sedam dana najbolji ski-skakači se bore na četiri letaonice.

Oberstdorf, Garmiš-Partenkirgen, Insbrguk i Bišofshofen su vrhunac svake sezone sa ski-skakače, pa i generalno skijaške, a za skakače su skoro jednako važan događaj kao i Olimpijske igre. Neretko se pobednik na Četiri skakaonice duže pamti i o njemu se više priča kao o šampionu nego o osvajačima zlatnih medalja sa OI.

Više u našoj temi Četiri skakaonice – Germani žele povratak na tron.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

15 h

Podeli: