Kanadske hokejašice pod istragom

Međunarodni Olimpijski komitet (MOK) pokrenuo je istragu povodom ponašanja hokejašica Kanade posle osvajanja olimpijskog zlata u Vankuveru.

Izvor: B92

Petak, 26.02.2010.

20:52

Default images

Kanađanke su u finalu ženskog hokejaškog turnira pobedile Amerikanke sa 2:0, a potom su zlato proslavile uz pivo i cigare na ledu dvorane “GM Plejs”. Među njima je bilo i nekoliko igračica koje imaju po 18 godina, koje su tako prekšile zakon jer je u Kanadi dozvoljeno konzumiranje alkohola sa 19 godina.

Žilbert Feli, izvršni director MOK na Olimpijskim igrama u Vankuveru, izjavio je da slika viđena sat vremena posle utakmice nije ona koju su želeli da vide. Feli je, takođe, istakao da će biti pokrenuta istraga oko ponašanja kanadskih hokejašica i da će MOK razgovarati sa predstavnicima Međunarodne hokejške federacije i Olimpijskim komitetom Kanade i od njih tražiti da postupe po pravilima.

Mi odobravamo proslavu, ali ne odobravamo neodgovorno ponašanje. Mislim da svi shvataju da je to bio veoma emotivan trenutak za naš tim, a naša namera nije bila da prekršimo pravila koja je odredio MOK”, rekao je Stiv Keo, portparol Olimpijskog komiteta Kanade.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

19 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: