NLB: Partizan - Nimburk (19.00h)

U 20. kolu regionalne NLB lige Partizan mt:s će biti domaćin češkom Nimburku.

Izvor: AK

Subota, 05.02.2011.

21:23

Default images

Debitant u Jadranskoj ligi i "crno-beli" su do sada odigrali samo jednu utakmicu, Česi su slavili 73:69 u prvom delu sezone.

Partizan je prvi na tabeli sa 12 pobeda i 7 poraza, dok je Nimburk na devetom mestu sa skorom od devet pobeda i 10 poraza.

U prethodnom kolu Česi su savladali Cibonu 76:69, dok je tim iz Humske bio uspešniji od Zagreba 77:69.

"Znam koliko nam je važna Jadranska liga, i zbog bodovanja za Evroligu i narednu sezonu. U regionalnoj ligi pružamo bolje partije. Ekipa Nimburka nam je ostala dužna iz prvog dulea u Češkoj gde su nas savladali. Moraćemo da se skoncetrišemo i da što bolje i agresivnije odigramo protiv njih u nedelju“, rekao je Vladimir Lučić.
www.kkpartizan.rs
Pre samo mesec dana, posle 11 kola NLB lige, Partizan se nalazio u nezavidnoj situaciji, sa pet pobeda i šest poraza, bio je bez trijumfa u gostima. U poslednjih osam kola, "crno-beli" su samo jednom parket napustili pognute glave što ih je odvelo tamo gde su želeli na vrh.

"Nismo još definitivno ostvarili plasman na fajnal for, ali smo pobedom u Zagrebu u prethodnom kolu napravili veliki korak ka tom cilju. Na ruku nam ide i da smo bolji u međusobnom skoru od svih direktnih rivala. Ipak, ima još dosta da se igra. Od gostovanja imamo još Novo Mesto i Laktaše, što takođe raduje. Međutim, za četiri mesta na završnom turniru konkuriše čak šest ekipa, tako da ništa nije gotovo. Idemo korak po korak, prvi naredni rival je Nimburk“, istakao je Dušan Kecman.

Posle Efesa, Montepaski je savladao Partizan m:ts u Areni i praktično ga izbacio iz trke za četvrtfinale Evrolige. Sada je najvažnije pobediti prvaka Čehe.

"Čeka nas izuzetno bitan period. Nastavlja se NLB lige. Moramo da dobijemo Nimburk da bismo ostali u grupi kandidata za plasman na završni turnir. To je prilika naredna da popravimo utisak i najbolja moguća uvertira za Kup", rekao je Kecmana.

Pobede su jedini lek za praktično završenu priču na evro sceni.

"Moramo da se podignemo, nije važno da li je teško ili nije. Neophodno je da nastavimo da igramo i probamo da osvojimo sve što je moguće osvojiti. A, to moramo da pokažemo već protiv Nimburka", dodao je centar Partizana Raško Katić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zapad zapretio, Kina uzvratila

Kina je usvojila zakon o carinama kojim želi da osnaži mehanizme odbrane svoje ekomonije nakon pretnji Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije da će reagovati na izvoz jeftinih kineskih proizvoda.

7:59

27.4.2024.

1 d

Podeli: