NLB: Peta pobeda Hemofarma

Košarkaši Hemofarma ubedljivo su savladali Budućnost sa 89:71 u desetom kolu NLB lige i sada imaju pet pobeda i četiri poraza, uz meč manje.

Izvor: B92

Subota, 28.11.2009.

19:54

Default images

Vrščani su u „Milenijumu“ već u prvom poluvremenu stvorili 10-ak poena prednosti, a do kraja su uspeli i da uvećaju prednost. Najbolji na meču bio je centar Raško Katić sa 19 poena (9-13 iz igre) i 4 skoka, Stefan Marković imao je 15 poena, 5 skokova i 4 asistencije, a Bojan Krstović dao je 11. Najefikasniji kod Podgoričana bio je Vladimir Dragičević sa 18 poena.

Osim spomenutog trojca, u taboru ’farmaceuta’ istakli su se Milan Mačvan sa 10 poena i 9 skokova, a Goran Jagodnik i Marko Šutalo ubacili su po 8. U ekipi Budućnosti, ne računajuči Dragičevića, ’dvocifreni’ su bili Nemanja Gordić sa 11 i Goran Jeretin sa 10 poena.

Trener Hemofarma Stevan Karadžić analizirao je tok utakmice.

"Odigrali smo veoma dobro u prvom poluvremenu. Imali smo veoma dobar šut za tri poena, što nam je omogućilo da se rezultatski odvojimo. Treća četvrtina je bila presudna. Naša odbrana je zaustavila napad Budućnosti i kada ekipa postigne samo 10 poena jasno je da nema šta da traži u nastavku utakmice".

Hemofarm ima skor 5-4, uz utakmicu manje, a Budućnost ima četiri pobede i šest poraza. Vrščani u narednoj rundi gostuju Zvezdi u Pioniru, a Podgoričani dočekuju Zadar u „Morači“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zapad zapretio, Kina uzvratila

Kina je usvojila zakon o carinama kojim želi da osnaži mehanizme odbrane svoje ekomonije nakon pretnji Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije da će reagovati na izvoz jeftinih kineskih proizvoda.

7:59

27.4.2024.

1 d

Podeli: