Kavsi i Sparsi rutinski do 2-0 u serijama

Klivelend Kavalirsi i San Antonio Sparsi poveli su sa 2-0 u pobedama u mečevima prve runde NBA plej-ofa.

Izvor:

Utorak, 18.04.2017.

08:13

Kavsi i Sparsi rutinski do 2-0 u serijama
Tanjug/AP Photo/Tony Dejak

Za razliku od otvaranja doigravanja na Istoku, aktuelni šampion je ovoga puta nešto lakše porazio Indijana Pejserse – 117:111.

S druge strane, na Zapadu, Teksašani ponovo nisu imali previše problema protiv Memfis Grizlisa, iako su gosti pružili nešto snažniji otpor nego u premijernom susretu – 96:82.

Serije se sada sele u Indijanu, odnosno Memfis, gde će biti odigrana naredna dva meča.

Indijana je ponovo nešto bolje počela od domaćina, ali su Kavsi ubrzo preuzeli kontrolu na krilima raspoložene 'Velike troje', da bi meč i definitnivno prelomili u svoju korist u trećem periodu, kada su stekli 19 poena razlike.

Uspeli su Pejsersi u samom finišu da se približe na četiri poena zaostatka, trojkom Pola Džordža na nešto više od 100 sekundi pre kraja, ali su Kajri Irving i Kevin Lav sa linije za slobodna bacanja potvrdili trijumf domaćina.

Spomenuta 'Big 3' družina kombinovano je ubacila 89 poena, što im je rekord u post sezoni od kada su zajedno u Ohaju, a najefikasniji bio je 'Uncle Drew' sa 37 poena (10/14 za dva, 4/10 za tri).

Kevin Lav dodao je 27 poena (3/3 za dva, 3/4 za tri) i 11 skokova, dok je Lebron Džejms još jednom bio u svom elementu – 25 poena (11/18 za dva, 0/2 za tri), deset uhvaćenih lopti, sedam asistencija, četiri ukradene, četiri blokade. Tristan Tompson imao je četiri poena i deset skokova, a Deron Vilijams dodao je devet poena s klupe.

Jedini problem za Tajrona Lua mogla bi da bude povreda Džej-Ar Smita, koji se nije vraćao na parket u drugom poluvremenu zbog problema sa preponom, ali su prve ocene da povreda nije ozbiljnija.

Goste je, kao po obićaju predvodio Pol Džordž sa 32 poena (6/10 za dva, 4/10 za tri), osam skokova i sedam asistencija, ali je pravu podršku imao samo u Džefu Tigu koji je dodao 23 poena i po četiri skoka i proigravanja, odnosno Tadejusu Jangu koji je imao 16 poena i šest ukradenih.

Iako možda nisu bili nadahnuti i inspirisani kao u prvom duelu, momci Grega Popoviča zabeležili su i drugi trijumf protiv Grizlisa, a još jednom je blistao Kavai Lenard. Već na poluvremenu imali su 19 poena viška i tu prednost sačuvali su do kraja.

'Kandža' je za 40 minuta na parketu ubacio 37 poena (9/12 za dva, 0/2 za tri), uhvatio 11 lopti i imao dve asistencije. Toni Parket bio je drugi najefikasniji sa 15 poena, Deni Grin zabeležio je 12, Lamarkus Oldridć 11, a Pau Gasol 10.

U redovima Grizlisa najbolji je bio Majk Konlio sa 24 poena (4/10 za dva, 4/8 za tri) i osam asistencija, dok je rezervista Zek Rendolf ubacio 18 poena i upisao deset uhvaćenih lopti.

Dvocifren učinak imali su samo još Vins Karter i Mark Gasol s po 12 poena, s tim da je Španac imao i šest skokova i tri asistencije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

82 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

15 h

Podeli: