Nikola Jokić!!!

Polako nam ponestaje superlativa kojima bismo opisali ono što Nikola Jokić radi u svojoj tek drugoj godini u NBA ligi.

Izvor:

Petak, 20.01.2017.

08:13

Nikola Jokić!!!
StarSport

Dvadesetjednogodišnji reprezentativac Srbije još jednom je oduševio sve, postavivši novi rekord karijere u najjačoj ligi sveta – zabeleživši 35 poena (12/18 za dva, 2/4 za tri), 12 skokova, četiri asistencije i dve blokade u porazu Denver Nagetsa od San Antonio Sparsa – 118:104.

Joka je deseti put u poslednjih deset mečeva bio najbolji strelac ekipe, a postao je prvi igrač tima iz Kolorada, od Karmela Entonija 2008. godine, sa tri uzastopna meča u kojima je imao dabl-dabl učinak.

Jokić ovoga puta nije imao pravu podršku saigrača, pošto je samo Vil Barton bio na određenom nivou sa 18 poena i sedam asistencija. Džamal Marej dodao je 13 poena i šest uhvaćenih lopti, dok je jedini preostali dvocifreni pojedinac kod gostiju bio Emanuel Mudiaj sa 12 poena.

S druge strane, u domaćem sastavu, koji je igrao bez Tonija Parkera i Poa Gasola, najviše se istakao Kavaj Lenard sa 34 poena (10/17 za dva, 2/5 za tri), pet skokova i četiri asistencije, a sjajan je bio i Dejonte Marej sa 24 poena. Lamarkus Oldridž i Dejvid Li ubacili su po deset, s tim da je Li imao i 16 uhvaćenih lopti. Prethodne noći na parketu se našao i Nemanja Bjelica, ali naš drugi reprezentativac nikako ne uspeva da pronađe pravi ritam, iako od Tima Tibodoa dobija veliki broj minuta.

Beli je za 18 minuta, u pobedi Minesota Timbervulvsa na gostovanju Los Anđeles Klipersima 104:101, zabeležio svega dva poena i jedan skok, pogodivši jedini šut za dva poena koji je uputio, dok je dve trojke promašio.

Timbervulvse je predvodio fenomenalni Karl-Entoni Tauns sa 37 poena (16/22 za dva, 1/2 za tri), 12 uhvaćenih lopti i pet asistencija, a najbolje ga je pratio Endru Vigins sa 27 poena i po četiri skoka i asistencije.

Kod domaćina, koji igraju bez Krisa Pola (operacija prsta) i Blejka Grifina), najbolji je bio Deandre Džordan sa 29 poena i 16 skokova, dok je Ostin Rivers ubacio 20. Brendon Bas, Luk Mbah a Mute i Rejmond Felton zabeležili su po deset poena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

233 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: