Sjajni Spejts, Gober i Tomas

U senci rekorda karijere Nikole Jokića, odnosno velikog derbija između Golden Stejt Voriorsa i Klivlend Kavalirsa, u NBA ligi odigrana su još tri meča.

Izvor:

Utorak, 17.01.2017.

08:27

Sjajni Spejts, Gober i Tomas
Getty Images

Osim spomenutih mečeva, zbog Dana Martina Lutera Kinga odigrana su još tri susreta, u nešto ranijem terminu, Njujork Niksi poraženi su od Atlanta Hoksa u trileru 108:107.

Filadelfija 76ersi slavili su protiv Milvoki Baksa 113:104, dok su Vašington Vizardsi bili bolji od Portland Trejlblejzersa – 120:101.

Tokom noći. Moris Spejts predvodio je Los Anđeles Kliperse do trijumfa nad Oklahoma Siti Tanderom 120:98, Rudi Gober bio je sjajan u pobedi Juta Džeza nad Sansima u Finiksu 106:101, a Ajzea Tomas je još jednom bio na svom nivou za novo slavlje Boston Seltiksa, ovoga puta nad gostujućim Šarlot Hornetsima –108:98.
Getty Images
Klipersi su poprilično lako i ubedljivo stigli do 28. trijumfa u sezoni, a posebno su se istakla dvojica rezervista.

Najbolji je bio Moris Spejts sa 23 poena i deset uhvaćenih lopti, a odlično ga je pratio Rejmond Felton sa 15 poena, šest asistencija i tri skoka.

Odličan je bio i Džej-Džej Redik sa 20 poena, odnosno DeAndre Džordan sa 19 i 15 uhvačenih lopti. Ostin Rivers ubacio je 16, a Brendon Bes deset poena.

U poraženom timu bolji od ostalih bio je Rasel Vestbruk sa 24 poena, pet skokova i četiri asistencije, ali nije imao pravu podršku saigrača, pošto su samo još Žofri Lovernj sa 13 poena i devet uhvaćenih lopti i Domantas Sabonis sa 10 poena bili dvocifreni. Veoma dobar meč odigran je u Arizoni, a Juta je slavila najviše zahvaljujući odličnoj roli Rudija Gobera u poslednja dva minuta, kada je Francuz imao tri skoka u napadu i ključnu blokadu.

Gober je bio najbolji u sastavu Džezera sa 18 poena i 17 skokova, a Gordon Hejvord i Džordž Hil dodali su po poen manje.

Rezervista Džo Džonson ubacio je 15 poena, Boris Dijao zaustavio se na 12, a Džoi Ingls i Derik Fejvors na po 11 poena.

U redovima poraženog sastava najbolji su bili Erik Bledsou sa 31 poenom i Devin Buker s 25, s tim da su Bledsou nedostajali skok i asistencija za tripl dabl. Dvocifren je bio samo još Ti-Džej Voren sa 15 poena. Ajzea Tomas nastavlja da vodi Seltikse ka plej-ofu, a za njegovu igru ovoga puta odgovor nisu imali Šarlot Hornetsi.

Omaleni plej tima iz Masačusetsa ubacio je 35 poena, uz pet skokova i četiri asistencije. Najveću podršku imao je u Alu Horfordu koji je zabeležio 22 poena, šest uhvaćenih lopti i četiri uspešna dodavanja.

Istakli su se još Džej Krauder i Keli Olinik sa po 15 poena, odnosno Džejlen Braun sa devet.

Kod Hornetsa je najraspoloženiji za igru bio je Kemba Voker sa 24 poena i četiri skoka. Marvin Vilijams zabeležio je tri manje, a Kodi Zeler ubacio je 13, uz osam uhvaćenih lopti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: