Dragiću bogatstvo za ostanak u Hitu

Majami Hit i Goran Dragić su postigli dogovor o novom ugovoru po kojem će slovenački košarkaš ostati na Floridi u narednih pet godina.

Izvor: JT

Sreda, 01.07.2015.

18:11

Default images
Beta/AP Photo/Joe Skipper

ESPN prenosi da će Dragić novi ugovor potpisati 9. jula, a za petogodišnju vernost dobiće 90 miliona dolara.

Dragić je u Majami stigao u okviru trejda iz Finiks Sansa za dva pika sa narednih draftova i nekolicinu igrača, a u paketu je na Floridu stigao i njegov brat Zoran.

Stariji od braće Dragić je dogovor postigao u rodnoj Sloveniji, a među odredbama novog ugovora stoji da može da postane slobodan agent posle četiri godine. Prvobitni ugovor koji je Dragić potpisao sa Hitom bio je trogodišnji.

Bez sumnje, novi ugovor će za Dragića biti najunosniji u dosadašnjem delu sezone, a zanimljivo je da je odlučio da ne traži maksimalni ugovor, iako je to bilo njegovo pravo. Međutim, on je to uradio da bi svom klubu omogućio fleksibilnost pred pregovore oko ostanka Dvejna Vejda, ali i potere za slobodnim agentima narednog leta, među kojima će biti i Kevin Durent.

Dragić je od dolaska u redove tima sa Floride beležio 16,6 poena i 5,3 asistencija po utakmici na 26 mečeva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: