Klipersi na korak do istorije kluba

Košarkaši Los Anđeles Klipersa pobedili na svom terenu Hjuston sa 128:95 i tako poveli sa 3:1 u polufinalu Zapadne konferencije NBA lige.

Izvor: ÐN

Ponedeljak, 11.05.2015.

08:12

Default images
Beta/AP Photo/Jae C. Hong

Ekipu je do trijumfa predvodio Deandre Džordan sa 26 poena i 17 skokova. Blejk Grifin završio je meč sa 21 poenom, a Kris Pol sa 15 poena i 12 asistencija.

Sledeći meč igra se u utorak, a Klipersi bi eventualnom pobedom u njemu prvi put u istoriji kluba izborili mesto u finalu Zapadne konferencije.

"To nije ono što želimo. Hoćemo da pobedimo u još devet utakmica", otkrio je šampionske ambicije ekipe Džordan.

Hjuston je probao da namerno faulira Džordana, zato što on slabije izvodi slobodna bacanja, ali ta strategija nije uspela, pošto je centar Klipersa pogodio 14 penala iz 34 pokušaja. On je u prvom poluvremenu 28 puta išao na liniju za slobodna bacanja, što je rekord plej-ofa u NBA. Prethodni rekord bilo je 27 penala na Šakilu O'Nilu 2000. godine.

Džejms Harden postigao je 21 poen za Hjuston, a Trevor Ariza je dodao 18. Dvajt Hauard je zadržan na samo sedam poena i šest skokova, pošto je već posle nepuna četiri minuta igre imao dva faula.

Roketsi su se tada odlučili na taktiku fauliranja Džordana i potpuno zaustavili igru. Hauard je na kraju izašao početkom poslednje četvrtine zbog druge tehničke greške.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: