Top16 Evrolige, Partizan u Turskoj

Izvor: B92, Sportski žurnal

Sreda, 12.03.2008.

10:58

Default images

Košarkaši beogradskog Partizana Igokee, prvaka Srbije i pobednika NLB lige, u četvrtak u Istanbulu igraju sa timom Efes Pilsena utakmicu petog kola 'Top 16' faze Evrolige. Zbog toga što u poslednjem kolu 'crno-beli' dočekuju Panatinaikos utakmica u Turskoj je specifična, pobeda Beograđanima ne obezbeđuje plasman u četvrtfinale a eventualni poraz ne bi ih udaljio od tog cilja.

Utakmica u dvorani 'Abdi Ipekči', u kojoj je Partizan 1992. godine osvojio titulu prvaka Evrope, igra se u četvrtak od 19.15, a Duško Vujošević i Dušan Kecman kažu da na Bosfor putuju da pokušaju da pobede iako znaju da je 19. mart 'dan D'.

"Oni još uvek imaju teoretske šanse za dalji plasman, neće tek tako kapitulirati. Mi nemamo "mora se", ali ne idemo na izlet, taman posla," kaže Duško Vujošević. "Ne može se potcenjivati timski jaka ekipa koja je slavila protiv evropskog šampiona."

Dušan Kecman je kratko igrao za Efes Pilsen, a u prvoj utakmici ovih dvaju timova postigao je devet poena i imao osam skokova. Partizan je savladao tursku ekipu i tako se, posle dva poraza na startu, 'vratio u igru'.
"Putujemo u Istanbul da pokušamo da pobedimo i nastavimo kontinuitet dobrih rezultata. Znamo da je Panatinaikos najvažnija utakmica, ali ćemo probati da nadigramo Efes na njihovom parketu," rekao je Dušan Kecman pred put. "Upoznati smo sa njihovom situacijom vezanom za strance, znamo i za povratak Hatsona.

Poznajemo ih dobro, ovde smo uspeli da iskoristimo sve prednosti, tamo nas sigurno očekuje drugačija priča."

Na poslednjem gostovanju u Istanbulu, 31. januara ove godine, u istoj dvorani Partizan je bio uspešan. U 14. kolu prve faze Evrolige pobeđen je Fenerbahče.

'Crno-beli' su u utorak uveče trenirali u SC Kovilovo, u sredu u 11 časova lete za Istanbul, a posle utakmice sa Efes Pilsenom, preko Sarajeva, odlaze u Široki brijeg gde u subotu igraju utakmicu 25. kola NLB lige.

U drugoj utakmici u grupi, Panatinaikos u Atini dočekuje ekipu Montepaskija. Taj meč igra se u četvrtak, od 20.45.

Tabela grupe 'D'
1. Montepaski Sijena ........ 3 1 .... 309:283
2. Partizan Beograd ........... 2 2 .... 275:278
3. Panatinaikos Atina ........ 2 2 .... 280:288
4. Efes Pilsen Istanbul ..... 1 3 .... 280:295

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

67 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: