Bojić: "Ivković je veliki dobitak"

Izvor: B92, Beta

Petak, 28.12.2007.

18:46

Default images

Generalni sekretar Košarkaškog saveza Srbije (KSS) Predrag Bojić izjavio je da će autoritet koji ima proslavljeni trener Dušan Ivković imati veliki uticaj na igrače seniorske reprezentacije.

"Njegov autoritet će pomoći u razgovoru sa igračima, organizaciji priprema i utakmica. Uticaće na prilaz svih, pre svega igrača obavezama prema nacionalnom timu, što je veliki dobitak za nas", rekao je Bojić na svečanom predstavljanju rezultata u 2007. godini Ministarstva sporta i omladine u Palati Republike Srbije.

Bojić je istakao da je dogovor sa Ivkovićem postignut, i da će iskusni trener preuzeti funkciju selektora reprezentacije Srbije kada budu rešena tehnička pitanja.

"Nadam se da će to biti vrlo brzo realizovano. Mislim da je Ivković ličnost koja je, blago rečeno, podesna u ovom momentu za srpsku košarku. Zadovoljan sam ne samo sa segmenta struke, već što je on osoba koja je poštovana u Srbiji, ali i u svetu", dodao je Bojić.

Prvi čovek KSS prokomentarisao je šta je učinjeno u 2007. godini, dodavši da je neuspeh reprezentacije Srbije na Evropskom prvenstvu ove godine u Španiji rezultat rada i celog saveza.

"Ne možemo biti zadovoljni, iako je u Španiji igrala mlada ekipa. Podsetio bih na uspehe mladih selekcija, da je to jedan nezabeležen uspeh u svetskom sportu da smo na takmičenjim na kojima smo učestvovali osvojili smo zlatne medalje. To daje nadu da će srpska košarka biti ponovo u vrhu", rekao je Bojić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: