Ivan Miljković za B92: „Računajte na nas“

Srpski odbojkaši u nedelju su osvojili drugo evropsko zlato u istoriji, a najzaslužniji za to bio je kapiten Ivan Miljković. Najbolji igrač šampionata u Austriji i Češkoj kapitensku traku preuzeo je od Nikole Grbića i na pravi način je pokazao da ju je zaslužio, kako kvalitetom, tako i autoritetom na parketu i van njega. U razgovoru za B92 Miljković je istakao šta sada misli o svojoj prognozi koju je dao pred početak prvenstva, koji je naredni ispit pred našim timom i još mnogo toga...

Izvor: Jelena Trajkoviæ

Ponedeljak, 19.09.2011.

20:42

Default images

Pred početak ovogodišnjeg Šampionata ’Starog kontinenta’, Miljković je rekao da je šesto mesto realnost za naš tim, ali se u tome mnogo prevario.

Kao i u životu, volim da postavim neke realne i niže ciljeve, pa ako se svi ciljevi ostvare preko toga onda je to još samo jedan plus. Na osnovu svih argumenata koje sam ja imao u tom trenutku, sve je, po meni, slutilo da ćemo biti oko šestog mesta. I, zaista, ekipe koje smo mi ostavili iza sebe na ovom Evropskom prvenstvu, kao što su Rusija, Italija ili Poljska, su dosta jače u ovom trenutku i po imenima i po igri koju su prikazali tokom ovog leta“.

Miljković je istakao da put do zlata nije bio toliko lak.
Beta
Svaka utakmica je priča za sebe, svaki set je priča za sebe, neke setove smo rešavali u nekim sretnim okolnostima, nego neke ranije, tako da su dve lopte, bukvalno na svakoj utakmici odlučivale da li će pobeda biti na našoj strani ili na strani protivnika. Ovoga puta, dosta sreće, dosta požrtvovanja i timskog duha je preovladavalo tokom celog Evropskog prvenstva i to nam je pomoglo da ga završimo na najlepši mogući način, i za igrače, i za ceo stručni štab i za Savez, a naravno i celu Srbiju“.

Vođa srpskog tima naglasilo je da svako od igrača podjednako zaslužan za zlato u Beču.

Nije bilo prelomnog trenutka, ne mogu da kažem da je bilo koji od igrača počeo da igra nešto bolje nego što je igrao ranije. Jednostavno, ko god da je ulazio, pa makar i na jedan poen ili na jednu promenu, ili bilo šta, je dao svoj doprinos. Na kraju, grupa je rodila ovu zlatnu evropsku medalju“.
Prethodno evropsko zlato naši odbojkaši osvojili su pre deset godina, a jedini igrač koji se i tada nalazio u timu je bio baš Miljković. Kapiten srpskog tima, ipak, ne može da uporedi ta dva zlata.

Da sada pravimo neke paralele bilo bi skroz nezahvalno. Ovo je skroz druga reprezentacija, skroz promenjena, jer nije podmlađena. Sigurno je da je ovaj uspeh u ovom trenutku mnogo više znači jer je ovo prva zlatna medalja posle deset godina, koja je posle svih drugih i trećih mesta, naravno, neplasmana u polufinale, unela dosta diskutabilnih priča u celu reprezentaciju i sve igrače koji igraju u njoj, ali evo, momci su najbolji mogući način pokazali da treba računati njih u budućnosti“.

Sledeće takmičenje koje očekuje srpski tim je Svetski kup u Japanu, koji se igra u novembru, a na kojem se vade olimpijske vize za London naredne godine.
Beta
Idemo da odigramo tih 12 utakmica u Japanu za 15 dana. Koliko ćemo biti uspešni u tome sve zavisi od mnogo toga. Drugačije su ekipe, drugačiji je sistem od Evropskog prvenstva, biće mnogo jačih ekipa kao što su Brazil i ostali. Mi ćemo pokušati, naravno, da napravimo atmosferu, da damo neki svoj maksimum koji budemo mogli u tom trenutku, da pokušamo da sa što manje povređenih igrača odigramo ceo taj turnir. Ako budemo uspešni i budemo među prve tri ekipe koje će se kvalifikovati za Olimpijske igre biće super, ako ne, ostaje nam leto pa videćemo“, rekao je Ivan Miljković za B92 i tako najavio da, za sada, još uvek nije završio posao u reprezentaciji Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: