Zoran Tošić za B92: "Želim da se vratim u Bundesligu"

Reprezentativac Srbije Zoran Tošić rekao je u intervjuu za B92 da je zadvoljan svojim igrama u CSKA, da Srbija može da se vrati u igru u kvalifikacijama za EURO 2012, a da igrači Partizana treba da budu ponosni svojim igrama. Tošić je proteklog leta prešao u CSKA iz Mančester junajteda posle dobrih igara na pozajmici u nemačkom Kelnu, a za "armejce“ je postigao pet golova i imao sedam asistencija.

Izvor: Aleksandar Kovaèeviæ

Utorak, 09.11.2010.

20:17

Default images

Na poslednjem meču CSKA u ruskoj Premijer ligi Tošić je bio strelac trećeg gola ekipe u pobedi od 4:3 protiv Krilja Sovjetov čime je prekinuo post od sedam mečeva bez pogotka.

"Drago mi je da sam postigao pogodak pošto golovi i asistencije puno znače za samopouzdanje. Gledaću tako da nastavim i da do kraja sezone budem što bolji. Svestan sam svojih kvaliteta i očekivao sam da igram na ovom nivou, to je moj zadatak, da postižem i nameštam golove. To me drži u timu i to treba da radim na svakoj utakmici. Nekada se jednostavno desi da ne ide sve za rukom. Nadam se da ću sledeće sezone, kada se maksimalno spremim, biti onaj pravi“, rekao je Tošić za B92.

CSKA je trenutno treći u Premijer ligi sa devet bodova manje od lidera Zenita, četiri kola pre kraja. "Armejci“ u sledećem kolu igraju upravo derbi u Sankt Peterburgu, a cilj je pobede u borbi za drugo mesto.

"Zenit je prvi sa devet bodova više od nas pa su njima dovoljna dva boda da osvoje prvenstvo i sigurno su veliki favoriti. Treba da se desi neko pravo čudo da ne završe na prvom mestu. Naš cilj je borba za drugo mesto sa Rubinom pa ćemo sigurno ići na pobedu. Svaku utakmicu gledamo da odradimo što bolje, tražićemo svoju šansu. Samo nam bodovi donose drugo mesto“.
www.pfc-cska.com
I u Ligi Evrope CSKA igra dobro. Dobio je sva četiri meča u grupi F (Sparta, Palermo, Lozana) uz impresivnu gol razliku 12:1.

"Velika su očekivanja s obzirom da imamo četiri pobede. Prvi smo u grupi tako da idemo da doguramo što dalje. Pored prvenstva Liga Evrope je dosta bitna jer svi vole da igraju evropske utakmice. Posle završetka prvenstva očekuje nas takmičenje u nastavku što je veliki izazov za nas“.

U ruskoj ligi je brojna kolonija fudbalera iz Srbije, uz Tošića svakao najviše uspeha imaju Danko Lazović i Aleksandar Luković, članovi Zenita.

"Lazović i Luković sa velikim uspehom igraju, na korak su od osvajanja titule, a dobro igraju i u Ligi Evrole. Od ostalih igrača u kontaktu sam sa Nenadom Đorđevićem iz Krilja Sovjetov sa kojim sam upravo imao priliku da se posle dužeg vremena vidim. Pratim naše igrače, ne samo u Rusiji, nego i van“.

Tošić je internacionalnu karijeru počeo u Engleskoj, u Mančester junajtedu gde nije dobio mnogo šanse da igra. Pre dolaska u CSKA usledila je pozajmica u Keln, a Bambi bi upravo u Bundesligi ponovo želeo da igra u nastavku karijere.

"U Engleskoj nisam igrao toliko kao u Nemačko. Bundesliga je prelepa, bio sam veoma srećan tamo. Voleo bih da jednog dana ponovo nastavim u toj ligi koja je za svakog igrača atraktivna, izazovna, stadioni su puni. U Rusiji ima pet ekipa, Zenit, Rubin, CSKA, Lokomotiva, Spartak koje su veoma ozbiljne i koje bi se u svakom šampionatu borile za vrh. Rubin i Spartak su u Ligi šampiona, a CSKA i Zenit su dominantni u Ligi Evrope, godinama igraju sa uspehom u Evropi. Očigledno je da ovde postoji kvalitet, sve više i više se ulaže i ide ka boljem“.
Beta
Za razliku od prethodnih kvalifikacija, reprezentacija Srbije igra loše u ovim za Evropsko prvenstvo, a sve je kulminiralo sa slučajem "Đenova“. Tošić, ipak, veruje da se tim može vratiti, da mu je potrebna samo pobeda ili dve.

"Evidentno je da smo krenuli loše, saseklo nas je i ovo sa Italijom. Hteli smo da odigramo što je bolje moguće i da se vratimo. Mislim da smo i dalje u igri. Ostalo je još šest utakmica da se odigra i verujem da možemo da dođemo do mesta koje zaslužujemo. Trebaju nam jedna, eventualno dve pobede da bi nam se vratilo samopouzdanje i da sve bude kako treba. Nismo zaboravili da igramo fudbal, kao što smo u prošlim kvalifikacima lako dobijali, sada se okrenulo sve“.

Tošić naravno prati igre i bivšeg kluba Partizana, aktuelnog šampiona Srbije i učesnika Lige šampiona. Krilni igrač ističe da igrači "crno-belih“ mogu i moraju biti zadovoljni samim učešćem u elitnom takmičenju.

"Pratim redovno Partizan, nema šta da se zameri momcima. Sam uspeh je i ući u Ligu šampiona. Svi očekuju da se pobeđuje i da sve bude idealno, ali ne može, nije to tako lako. Mnogo su ozbiljne ekipe u Ligi šampiona i nedostaju neki detalji da bi se osvojio neki bod. Verujem da će to doći sa godinama i iskustvom igranja u Ligi šampiona. Ne može da se očekuje od jedne sezone da se uđe i da se ostvari rezultat. Mora da se igra konstantno, to svaki razuman čovek zna. Momci ne trabaju da se opterećuju, treba da budu srećni što igraju tamo. Ono što ih dovodi do LŠ je titula, ja verujem u njih, pratim i navijam da četvrti put zaredom završe tamo gde treba da završe“, zaključio je Tošić u intervjuu za B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: