Srbija i Crna Gora - Azerbejdžan 2:2!!!

Izvor: B92

Sreda, 12.02.2003.

17:26

Default images

Cinici će reći kako je «podgorička tvrdjava» ostala neosvojena, jer posle Luksemburga i Velsa ni fudbaleri Azerbejdžana nisu uspeli da pobede naš nacionalni tim u Podgorici bez obzira na njegovo ime.

Fudbalska Srbija i Crna Gora imala je neslavan debi na medjunarodnoj sceni. Uprkos vodjstvu od 2:0, «plavi» nisu uspeli da ostvare pobedu nad nikad neugodnim Azerbejdžanom.

Možda će neko reći kako su igrači SICG neuigrani, jer igrači iz naših klubova još uvek su u fazi priprema, ali šta reći za Azerbejdžance, koji nemaju svoju ligu skoro godinu dana.

U prvom poluvremenu «plavi» su bili (očekivano) bolji protivnik. Već u 8. minutu posle centaršuta Miloševića sa desne ivice šesnaesterca, debitant Vukić je sam izašao pred protivničkog golmana, koji je izašao kao pobednik u ovom duelu.
Posle serije stihijskih napada, sledeću ozbiljniju priliku nije iskoristio Savo Milošević polovinom prvog poluvremena, kada je posle kornera koji je izveo Bošković, istrčao na prvu stativu i šutirao glavom preko gola.

Pet minuta kasnije Stanković je promešao Azerbejdžance i dodao Kežmanu, čiji šut je gostujuća odbrana uspela da izblokira.
U 33. minutu Srbija i Crna Gora postigla je svoj prvi gol. Posle dodavanja Mijtaovića, Lazetić je oboren u šesnaestercu, tako da je poljski sudija Jacek Granat s pravom pokazao na jedanaesterac. Precizan je bio ljubimac domaćih navijača, kapiten Predrag Mijatović.
Do kraja poluvremena Srbijanci i Crnogorci su se povukli (!?) i činilo se jedva čekali da odu na poluvreme.

Drugi deo meča dobro je počeo. Već u 52. minutu bilo je 2:0. Lazetić je prošao po desnoj strani, pokušao je da centrira, lopta mu je prešla preko noge, a golman Azerbejdžana se zbunio, lopta ga je pogodila i prešla liniju, pre nego što je odbrana gostiju intervenisala.

A onda sledi agonija...
U 58. minutu posle slobodnog udarca za Azerbejdžan, nastao je karambol u šesnaestercu «plavih», a u opštoj gužvi snašao se Gurban Gurbanov i smanjio na 2:1.
Nekoliko minuta kasnije selektor Savićević donosi odluku da oslabi špic napada i pojača igru na sredini terena i po bokovima: umesto Kežmana u igru je ušao Igor Duljaj. I ovako jalov napad «plavih» postao je još nemoćniji pred protivničkim golom.

Nagoveštaj blamaže desio se u 68. minutu, kada je pored uspavane odbrane domaćih, Imamalijev glavom šutirao sa 13 metara pravo u Jevrića. Šok je stigao deset minuta kasnije, kada je Gurban Gurbanov pretrčao po levoj strani Djordjevića i preciznim šutem u levi ugao postavio konačnih 2:2.

SICG je igrala u sastavu:
Jevrić, Djordjević, Bunjevčević, Dudić, Bošković, Lazetić (Ljuboja), Mijatović, Milošević, Stanković, Vukić i Kežman (Duljaj).
Posle sramne igre u utakmici protiv Ukrajine na LG kupu, bilo je oštrih kritika Savićevića i Stojkovića upućenih igračima. Slično je bilo i posle «praške» petice. Kako će sada reagovati stručni štab i čelnici FSSICG, ostaje da se vidi.

Što se tiče atmosfere na stadionu, ona je skoro odslikavala stanje na crnogorskoj političkoj sceni. Neki su pevali himnu, neki zviždali, neki skandirali Jugoslavija, neki ne ... Na kraju ih je sve ujedinila blamaža "plavih", pa je ceo stadion zvižducima ispratio nacionalni tim.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

109 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

22 h

Podeli: