Jelisaveta Karađorđević

Info

Izvor: B92

Utorak, 25.05.2004.

12:35

Default images
Kneginja Jelisaveta je predsednički kandidat organizacije "Inicijativa za lepšu Srbiju". Njena kandidatura je podneta "u minut do dvanaest", u nedelju, pred isticanje roka za prijavljivanje kandidatira.

U nedostatku zvanične biografije, prenosimo tekst iz "Blica".

Kneginja Jelisaveta Karađorđević donela je konačnu i neopozivu odluku da se kandiduje za predsjednika Srbije. Spremna je da već sada, na ovim izborima, ponudi idealan ram za sliku lepše Srbije - kaže za „Blic“ Predrag Lj. Ćeranić, jedan od osnivača Inicijative za ljepšu Srbiju koja je i kandidovala kneginju za predsjedničkog kandidata. Po riječima našeg sagovornika kampanja kneginje Jelisavete, „zasnivaće se na neklasičnom pristupu - bez nepotrebnih svađa i sukoba sa konkurentima“. U afirmativnom tonu, sa punom verom da će kvalitet i kreativnost Jelisavete Karađorđević i njenog tima dobiti odgovarajuću podršku u narodu: - Dva krila našeg koncepta biće mistika i vedrina - onaj idealni spoj tradicije i savremenosti kakav svi već dugo priželjkujemo - tvrdi Ćeranić. Kneginja Jelisaveta rođena je 1936. u Belom dvoru na Dedinju i danas je jedini član kraljevske loze Karađorđevića koji je rođen u Srbiji. Treće je dete kneza namesnika Pavla. Čukununuka je vožda Karađorđa. Direktni je potomak ruske dinastije Romanovih. Ima troje dece: Katarinu, Kristinu i Nikolu. Pored srpskog, govori engleski, francuski, španski i italijanski jezik.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: