Počela sezona na "Šarganskoj osmici"

Turistička sezona na "Šarganskoj osmici", na kojoj saobraća muzejski voz Nostalgija, počela je danas, četiri dana ranije nego što je planirano zbog velikog interesovanja turista.

Izvor: B92

Petak, 11.04.2014.

15:30

Default images

"Već ovog vikenda imamo rezervacije oko hiljadu turista koji će putovati 'Šarganskom osmicom', na relaciji Mokra Gora-Šargan Vitasi-Mokra Gora, u muzejskom vozu Nostalgija", izjavio je generalni direktor Železnica Srbije, Dragoljub Simonović.

Najveća novina ovogodišnje sezone je, prema njegovim rečima, objedinjena muzejsko-turistička ponuda na "Šarganskoj osmici", koja obuhvata prevoz vozom Nostalgija, smeštaj u muzejsko-turističkom kompleksu "Šarganska osmica" i restoranske usluge.

"Ranije su se tri službe bavile ovim poslovima a korisnici sa svima pojedinačno ugovarali ove usluge, što je bilo komplikovano i nepovoljno. Sada su sve usluge na Mokroj Gori objedinjene u Medija centru i jedinstvenom bukingu, koji se više ne nalazi u Užicu, već na Mokroj Gori", rekao je Simonović.

Kao rezultat takvog poslovanja ukupni prihodi na Mokroj Gori za prva tri meseca ove godine povećani su za 58 odsto u odnosu na isti period prošle godine, naglasio je on.

"Prošle godine na Mokroj Gori ostvaren je ukupan prihod od oko 71 miliona dinara. Preko 70.000 putnika, od kojih su 60 odsto bili gosti iz inostranstva, vozilo se vozom Nostalgija. Pored ostvarivanja prihoda, to je i veliki značaj za poboljšanje ugleda železnice. Ove godine planiramo da se Nostalgijom preveze oko 80 hiljada putnika", kazao je Simonović na otvaranju sezone na Mokroj Gori.

Planovi Železnica Srbije su, po Simonovićevim rečima, da se Šarganska osmica poveže sa Zlatiborom i prugom Beograd-Bar, na čemu će se raditi tokom ove godine. Popularni "Ćira" voziće do 31.oktobra Šarganskom osmicom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

13 h

Podeli: