"Ko masturbira, ruke će mu zatrudneti u zagrobnom životu"

Muslimanski propovednik Mučahid Čihad Han izjavio je u nedelju tokom svog nastupa na turskoj privatnoj televiziji 2000 TV da će ruke muškaraca koji masturbiraju "zatrudneti u zagrobnom životu".

Izvor: B92

Sreda, 27.05.2015.

20:18

Default images
YouTube Printscreen

Nakon ove izjave, propovednik Han je postao top tema u medijima i na društvenim mrežama. "Postoji li ginekolog u zagrobnom životu? I da li je abortus tamo gore uopšte dozvoljen?", pitao je propovednika jedan korisnik na Tviteru gde Han ima više od 12.000 sledbenika.

U svom televizijskom nastupu Han je odgovarao na pitanja gledalaca, a, kako prenosi Hürriyet Daily News, glavna tema je bila upravo masturbacija oko koje se digla velika prašina. TV-propovednik je tako ostao zatečen pitanjem jednog gledaoca koji je priznao da ne može da odoli samozadovoljavanju, uprkos tome što je u braku.

"Da je naš gledalac samac, preporučio bih mu da se oženi. Ali šta da mu ja sad kažem na ovo?", razmišljao je propovednik naglas, a onda je nesrećnom gledaocu savetovao da se nekako odupre iskušenju i objasnio, potpomažući se adekvatnim zapisima, da je masturbacija "zabranjeni čin".

Autor članka o ovoj temi na portalu "Hürriyet Daily News", dodaje, međutim, da TV-propovednik nije gledaocu rekao i to da je masturbacija tema s kojom ni najveći učenjaci nisu načisto. Neki, navodi autor članka, tu radnju tumače kao "uvredu", a neki kao "zabranu". Međutim, nastavlja, postoje i oni koji samozadovoljavanje smatraju i dopuštenim, ali samo u određenim, posebnim, situacijama kada taj "čin" može poslužiti kao način da se muškarac odupre želji za preljubom. Što bi se reklo, cilj opravdava sredstvo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

156 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zapad zapretio, Kina uzvratila

Kina je usvojila zakon o carinama kojim želi da osnaži mehanizme odbrane svoje ekomonije nakon pretnji Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije da će reagovati na izvoz jeftinih kineskih proizvoda.

7:59

27.4.2024.

1 d

Podeli: