Istraga zločina u Vukovaru

Tužilaštvo za ratne zločine naredilo je istragu protiv Žarka Miloševića i Dragana Lončara zbog sumnje da su ubili 16 hrvatskih civila kod Vukovara 1991. godine.

Izvor: B92

Ponedeljak, 04.02.2013.

11:52

Default images

Sumnja se da su Milošević i Lončar, kao pripadnici snaga Milicije i TO Sotin, od polovine oktobra do kraja 1991. godine ubili 16 civila hrvatske nacionalnosti u naselju Sotin kod Vukovara i time izvršili krivično delo ratni zločin protiv civilnog stanovništva, saopštilo je tužilaštvo.

Oni su osumnjičeni da su, zajedno sa drugim pripadnicima Milicije i TO Sotin, prema spisku priveli preko deset civila i zatvorili ih u prostorije Stanice milicije. Tokom noći 26. decembra 1991. godine i sutradan, u ranim jutarnjim časovima, celu grupu oštećenih ukrcali u vojni kamion. Odvezli su ih na nepoznatu lokaciju, gde su osumnjičeni, iz automatskih pušaka, pucali u civile i ubili ih.

Rešenjem sudije za prethodni postupak, Miloševiću i Lončaru određen je pritvor. Dalja istraga se nastavlja, navelo je Tužilaštvo za ratne zločine.

Broj žrtava za kojima se traga kao i broj osumnjičenih nije konačan, dodaje se u saopštenju dostavljenom B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

12 h

Podeli: