Pravda za beskućnika s mačkom

Organizacije za zaštitu životinja pokrenule su kampanju za pomoć jednom beskućniku u Čenstohovi, dirnuti time što je i sam bez krova nad glavom usvojio napuštenu mačku koju sad mora da preda u azil, jer je isteran iz utočišta u jednoj napuštenoj zgradi.

Izvor: B92

Ponedeljak, 18.08.2014.

14:48

Default images

Beskućnik je izgubio posao i krov nad glavom pre nekoliko godina, ali kada je našao na ulici prebijenog napuštenog mačka, nije oklevao. Usvojio ga je, a na ulicama Čenstohove viđali su ga kako skuplja otpad za reciklažu i od zarađenog novca kupuje mačku Figaru hranu.

"Nisam želeo da se rastanem od Figara ali moram da ga predam vama, zato što su me izbacili iz kuće u kojoj sam našao utočište pre dve i po godine. Ide zima, ne znam šta će biti, ali možda će makar Figaro naći toplo sklonište", kazao je taj beskućnik kada je predavao mačora Birou za zaštitu životinja, uz nadu da je to ipak samo privremeno.

Ganuti zaštitnici životinja pokrenuli su zato na internetu i u medijima prvu kampanju da bi se pronašao dom za tog Poljaka, u kome bi mogao da se smesti zajedno sa svojom mačkom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

15 h

Podeli: