Saznajte: Da li je igranje frizbijem opasno za pse?

Nakon što je na takmičenju zabranjeno, jedna od najvećih kinoloških organizacija britanski Kennel Club upozorio je vlasnike pasa da se sa svojim ljubimcem ne igraju hvatanja frizbija!

Izvor: B92

Nedelja, 26.06.2016.

08:59

Saznajte: Da li je igranje frizbijem opasno za pse?
Foto: Thinkstock

Za ljude ekstremni sportovi su skakanje padobranom, bandži džamping, alpinizam, a za pse, hvatanje frizbija, smatra Kennel Club.

Ova organizacija upozorila je organizatore izložbi pasa da iz programa izbace takmičenja u kategoriji “najviše uhvaćenih frizbija” i “najviše uhvaćenih keksića”, zbog rizika po zdravlje i bezbednost pasa.

Na ovakvim takmičenjima psi često povređuju kičmu, a jedanog psa u Britaniji veterinari su čak morali da uspavaju zbog zadobijene povrede na takmičenju.

Organizatori izložbi pasa složili su se sa neobičnom odlukom kinološkog društva.

-Kennel Club podstiče zabavne sportove i aktivnosti za pse. Ali nas brine igra frizbijem, pogotovu u ekstremnijem obliku. Iako može biti bezbedna u kontrolisanim uslovima, ako je frizbi bačen visoko ili pod neobičnim uglom i pas mora da zakrene celo telo, što može prouzrokovati uklještenje leđa i poverde pri prizemljavanju, - ističu iz Kennel Cluba.

Šta vi kažete?

Da li ovu igru smatrate opasnom?

Izvor: zivotinje.rs

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

15 h

Podeli: