Nedelja, 09.12.2012.

19:56

Šta radi pas „oskarovac“?

Na kraljevskom krevetu hotela Arch u centru Londona, Agi se udobno smestio ispred velikog televizora. Ovaj džek rasel terijer jedna je od najpoznatijih životinja današnjice.

Izvor: B92

Default images

Agi je jedan od „glumaca“ u Oskarom nagrađenom filmu „The Artist“ i zato može da radi šta god poželi.

On se trenutno nalazi na turneji od Njujorka do Pariza, a zatim Čikaga promovišući knjigu potpisanu njegovim imenom „Agi: Moja priča“ kao i posebnu aplikaciju za smartfone.

Pre toga, ovaj pas šepurio se na crvenom tepihu i čak gostovao u mnogim poznatim emisijama. Leti avionom u prvoj klasi.

„On je prava zvezda“, kaže njegov trener Omar fon Mjuler. „Njegovo mesto u avionu plaćeno je novcem koji je sam zaradio“.

Fon Mjuler je Agija usvojio iz prihvatilišta 2002. i priključio ga trupi životinja „glumaca“.

Do vremena kada je sniman „The Artist“ 2010, ovaj pas znao je većinu trikova koje će kasnije ponoviti i za Oskara.

„Većina trikova iz filma uvrštena je u konačnu verziju zato što je režiser video Agija kako ih izvodi. Oni nisu bili u scenariju“, kaže Fon Mjuler.

Upravo oni Agiju su doneli Zlatnu pseću palmu na festivalu u Kanu.

Nedugo nakon što je završio snimanje filma, Agi je bio u reklami za čestitke za Dan zaljubljenih. Ipak, više nije toliko zainteresovan za javni život.

„U jednoj sceni u reklami vozio je gondolu, ali nije dao sve od sebe. Njemu je već 10 godina, pa čak i da nije ostvario ovakvu popularnost, nije u redu da provodi sate na setu“.

Agi je, dakle, gotovo penzionisan.

„Sledeće godine napuniće 11 godina, ali ima još energije. Možda ćemo igrati u nekim manjim komadima i provesti vreme u bolnicama gde će zasmejavati pacijente kojima je smeh potreban“, kaže Fon Mjuler.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: