Kučići spasili dečakov život

Desetogodišnjeg Kajla Kempa, rođenog sa Daunovim sindromom, od sigurne smrti spasili su njegovi ljubimci koji su tokom kobne noći između 16. i 17. oktobra sve vreme bili uz njega.

Izvor: B92

Petak, 19.10.2012.

10:12

Default images

Nestanak malenog Kajla prijavljen je policiji 16. oktobra u Haklburgu u Alabami, SAD. Policijske i vatrogasne službe odmah su organizovale potragu za dečakom, a akciji se spontano pridružilo više od 150 sugrađana, prijatelja Kajlove porodica i volontera.

Svi oni tragali su cele noći za dečakom, ali bezuspešno. Tek sledećeg dana oko 9:30 časova jedan od volontera, Džejmi Svini, ugledao je tri kučića zbijena oko dečaka zapletenog u granju na obali potoka.

“Čuo sam pse kako laju i potrčao u tom pravcu. Njihov lavež doveo me je do dečaka koji je bio upleten u granje u provaliji pored potoka”, kazao je Svini u razgovoru za “Waff-TV”.

Kako je on ispričao novinarima, dečak je bio mokar, bez cipela, okružen kučićima koji su ga grejali sve vreme. Na svu sreću desetogodišnjak je avanturu preživeo samo sa manjim ogrebotinama, pa je ubrzo otpušten iz bolnice.

Sličan slučaj početkom oktobra raznežio je srca brojnih Australijanaca. Naime, u tamnošnjem gradiću Nambuka Heds prijavljen je nestanak četvorogodišnjeg Rajlija Martina, takođe rođenog sa Daunovim sindromom. I njega su na isti način spasila tri kučeta, njegovi ljubimci, o čemu više možete pročitati OVDE.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zapad zapretio, Kina uzvratila

Kina je usvojila zakon o carinama kojim želi da osnaži mehanizme odbrane svoje ekomonije nakon pretnji Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije da će reagovati na izvoz jeftinih kineskih proizvoda.

7:59

27.4.2024.

1 d

Podeli: