Pas koji 6 godina čuva vlasnikov grob

Samo nedelju dana pošto je njegov vlasnik Migel Guzman preminuo 2006. nemački ovčar Kapitan pobegao je od kuće kako bi pronašao grob svog najboljeg prijatelja.

Izvor: B92

Četvrtak, 13.09.2012.

16:50

Default images

Porodica ga je pronašla sedam dana kasnije na grobu gde je ležao i cvileo i tu proveo narednih šest godina.

Migel je Kapitana kupio svom sinu kao rođendanski poklon 2005. Iznenada je umro u martu naredne godine, a kada se porodica vratila sa sahrane, psa nije zatekla kući.

“Tražili smo ga svuda, ali nismo mogli da ga pronađemo. Mislili smo da ga je pregazio automobil”, rekla je Guzmanova udovica Veronika za argentinski "La Voz del Interior".

“Sledeće nedelje zatekli smo ga na grobu, iako ga nikad nismo vodili tamo. Nekako je našao put. Nije želeo da ostavi Migela”.

Čuvar groblja kaže da je pas neko vreme samo lutao unaokolo dok nije pronašao vlasnikov grob. Od tog trenutka, svakog dana dolazi u tačno šest sati i tu provodi celu noć.

Porodica Guzman pokušavala je da ga vrati kući nekoliko puta, ali bi se on uvek vraćao nazad.

Ova neobična priča podseća na čuvenog Hačika, akitu koji je dolazio na tokijsku metro stanicu u isto vreme punih devet godina od maja 1925. kada je njegov vlasnik Hidesaburo Ueno umro na radnom mestu.

Ovom odanom prijatelju je na toj stanici podignut spomenik.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

62 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zapad zapretio, Kina uzvratila

Kina je usvojila zakon o carinama kojim želi da osnaži mehanizme odbrane svoje ekomonije nakon pretnji Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije da će reagovati na izvoz jeftinih kineskih proizvoda.

7:59

27.4.2024.

1 d

Podeli: