150. izvođenje predstave "Zvezdan" u "Pinokiju"

U Pozorištu lutaka "Pinokio" danas će biti 150. put izvedena predstava "Zvezdan" Ludviga Štrede, u režiji i adaptaciji Emilije Mrdaković.

Kultura

Izvor: B92

Subota, 21.11.2015.

10:01

Default images
pinokio.rs

Zvezdan i njegove sestrice imaju važan zadatak - da pale i gase zvezde. Jednoga dana silaze na zemlju. Oduševljen životom na zemlji, Zvezdan gotovo zaboravlja na svoju dužnost. Na zemlji se zaljubljuje, pomaže drugima, a uz pomoć sestrica shvata i koliko je važno ispunjavati obaveze.

Uživajuci u magičnoj, "zvezdanoj" atmosferi, tokom čitavog putovanja, deca zajedno sa Zvezdanom i njegovim sestrama uče značajne životne lekcije. Dizajn lutaka i kostima potpisuje Valja Panajotova, muziku Petar Bursać, koreografiju Slobodan Boban Ninković, a scenograf Tihomir Macković. Igraju Jovan Popović, Zorana Milošaković - Tasić, Ljiljana Živić.

Pozorište je sa ovom predstavom učestvovalo na Internacionalnom festivalu lutkarskih pozorišta u Kilkisu (Grčka). U okviru manifestacije "Noć pozorišta", u Pozorištu lutaka "Pinokio" će 22. novembra u 17 časova biti izvedena predstava "Palčica", u dramatizaciji i režiji Emilije Mrdaković.

Tom prilikom, karte će se prodavati sa 30 odsto popusta, tako da će cena karte biti 280 dinara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: