Ekrem "pozajmio" Shantelov hit

Spot Ekrema Jevrića i Švabo Šmita, "Gola Gola“, jedan od video spotova nedavno snimljenih u Sarajevu, sklonjen je sa youtubea, nakon zahteva Essay recordings, poznatog nemačkog izdavača iz Frankfurta u Nemačkoj.

Kultura

Izvor: B92

Petak, 22.10.2010.

15:43

Default images

U video spotu je navedeno da se koristi kompozicija autora koji se naziva „Nino Boy“, inače Nihada Hamžića, a protagonisti u spotu, kao pevači su Ekrem Jevrić i Švabo Šmit. Objavljeno je da je originalna kompozicija po nazivom „Marko i Shantel“ (sto je originalni naziv) zaštićena 2007. godine kod GEMA-e (Agencija za zaštitu autorskih prava u Nemačkoj), kao deo albuma „Disco Partizani“ Stefana Hantela – Shantela. Autori ove pesme su, pomenuti Stefan Hantel i Marko Marković, sin i nastavljač muzičke loze Bobana Markovića.

Album je u Srbiji ekskluzivno objavio B92, koji je licencirao i druge Shantelove albume.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zapad zapretio, Kina uzvratila

Kina je usvojila zakon o carinama kojim želi da osnaži mehanizme odbrane svoje ekomonije nakon pretnji Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije da će reagovati na izvoz jeftinih kineskih proizvoda.

7:59

27.4.2024.

1 d

Podeli: