Guns N' Roses u Areni 22. juna

Američki hard rok bend Guns N' Roses će nastupiti 22. juna u Beogradskoj areni koja je i organizator koncerta.

Kultura

Izvor: B92

Ponedeljak, 01.03.2010.

12:32

Default images

Grupa koju predvodi jedan od osnivača Axl Rose, od 1985. godine i osnivanja u Holivudu, prošao je kroz veliki broj promena i kontroverzi, koje grupu ne zaobilaze ni u trenutnoj fazi delovanja.

Zajedno sa Izzyem Stradlinom i članovima benda L.A. Guns - gitaristom Traciiem Gunsom, basistom Oleom Beichom i bubnjarem Robom Gardnerom, Axl Rose je osnovao novu grupu kombinujući prezimena dva člana. Vrlo brzo basista Beich je zamenjen sa Duffom McKaganom. Posle nekog vremena, Gansa je zamenio Slash i formirana je postava koja je najduže trajala i koja je po mnogima afirmisala grupu i obezbedila joj planetarnu popularnost.

Bend je izdao 6 studijskih albuma, 3 EP-a i jedan album snimjen uživo i tokom svoje karijere prodao više od 100 miliona albuma širom sveta. Debi album ,,Apetite for Destruction" objavljen 1987. godine, prodat je u 28 miliona primeraka širom sveta i našao se na prvom mestu američke Billboard liste top 200.

Album je grupi obezbedio i 3 top 10 hita na Billboard Hot 100 listi među kojima se ,,Sweet Child o' Mine" našao na prvom mestu.

Albumi ,,Use Your Illusion I" i "Use Your illusion II" iz 1991. godine, debitovali su na dve najviše pozicije na Billbord 200 listi i prodati su u 14 miliona kopija u SAD i 35 miliona širom sveta. Na listi su bili čak 108 nedelja a balada ,,November Rain" bila je najtraženiji spot na MTV i takođe, najduža pesma u istoriji top lista koja se našla među Top 10 sa trajanjem od skoro 9 minuta.

Nakon objavljivanja ovih albuma, bend je započeo dve i po godine dugu svetsku turneju koja se proslavila i finansijskim uspehom ali i velikim brojem kontroverznih događaja koji su pratili nastupe. Ova turneja i dalje nosi titulu najduže turneje u istoriji roka.

Kroz kontroverze je prošlo i snimanje njihovog aktuelnog albuma koje je trajalo više od 10 godina, a napokon posle više od decenije grupa u promenjenom sastavu objavljuje novi album ,,Chinese Democracy" i pokreće svetsku turneju u okviru koje će nastupiti u Beogradu.

Trenutni sastav čine pevač Axl Rose, Ron ,,Bumblefoot" Thal, DJAscha, Richard Fortus, Tommy Stinson, Frank Ferrer, Dizzy Reed i Chris Pitman.

Kako su organizatori najavili, informacije o ceni i početku prodaje ulaznica biće objavljene naknadno.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: