Marina Abramović besna na Džej Zija

Umetnica Marina Abramović optužila je repera Džej Zija da ju je iskoristio i da nije ispoštovao svoj deo dogovora.

Kultura

Izvor: B92

Sreda, 20.05.2015.

14:13

Default images
Foto: Beta/AP

Abramović i Džej Zi zajedno su radili na video spotu "Picasso Baby: A Performance Art Film" tokom kojeg je Džej Zi šest sati repovao u nujorskoj galeriji Pejs u društvu Abramovićeve.

Džej Zijev video je inspirisan njenim nastupom "Umetnik je prisutan" kada je sedela nepokretno u tišini na stolici 736 sati u Muzeju moderne umetnosti u Njujorku.

Abramović je u intervjuu listu "Spike" rekla da je "veoma besna" na repera jer nije pomogao njenom Institutu iako mu je ona dozvolila da koristi njen rad.

"Veoma sam besna. Jedini uslov bio je da pomogne mom Institutu što na kraju nije uradio", rekla je ona.

"Došao je kod mene i dala sam mu celu prezentaciju i rekla mu da mi je potrebna pomoć u izgradnji Instituta. A on me je potpuno iskoristio. I to nije fer", ispričala je Abramović.

Za razliku od Džej Zija, njena saradnja sa Lejdi Gagom je protekla u najboljem redu, jer je pevačica sa 45 miliona sledbenika dovela mnogo mlade publike.

Iako ne žali zbog odluke da Džej Ziju dozvoli da adaptira njen rad, Abramović naglašava da više ne namerava da ulazi u slične saradnje.

"Na kraju je to bila jednosmerna transakcija. Nikada to neću uraditi. Nikada. Bila sam veoma naivna. Sve mi je to bilo novo i nisam imala pojma da će se ovo dogoditi. To je okrutno. Kloniću se toga", ispričala je Abramović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: