Festivalsko leto i dalje traje

Leto je u jeku, najveći muzički festivali Exit i Belgrade Calling su završeni, ali ljubitelje dobre muzike u avgustu očekuje još mnogo, uglavnom besplatne zabave.

Kultura

Izvor: Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 21.07.2014.

09:55

Default images

Jedna od već kultnih manifestacija koja će biti održana na Ušću je Beer Fest na kojoj će posetioci moći da uživaju i prepuste se letnjim čarima uz odličnu muziku i nezaobilazno pivo.

Ove godine posetioci Ušća će od 13. do 17. avgusta moći da uživaju uz zvuke američke zvezde Cee Lo Greena, didžejeva Felixa Da Housecata, Darrena Emersona, ali i uz bendove Parni Valjak, Bajaga i instruktori, Van Gogh, Hladno pivo, Goblini, Bad Copy, YU grupa, Edo Maajka, Darkwood Dub, Ortodox Celts, S.A.R.S. i mnoge druge.

-- Pročitajte i CeeLo Green na otvaranju Beer Festa --

Međutim, pre Beer Festa, Zaječar će biti centar rokenrola, pošto će u tom gradu od 30. jula do 2. avgusta biti održana 48. Gitarijada koju će pratiti mnogobrojni sadržaji na pet različitih stejdževa.

Na Gitarijadi će ove godine nastupiti Riblja Čorba, Kerber, Atomsko Sklonište, Van Gogh, Goblini, YU Grupa, Prljavo Kazalište, Partibrejkersi, Death Saw, The Dibidus, Dža ili Bu, Pero Defformero, kao i prošlogodišnji pobednici Mud Factory i pobednici publike Huti Ota Tre, ali i grupa Sevi iz glavnog grada Sofije

Pored takmičara, posetioce očekuju i Lajko Felix, Balkan Strings i Sierra Leone's Refugee All Stars, Night Shift, Jimmy Roggers, Project Tosh, S.U.S, Helm, Čvrge i drugi.

-- Pročitajte i Kompletan program zaječarske Gitarijade --

Poštovaoci džeza od 14. do 17. avgusta mogu uživati na Nišville jazz festivalu u Nišu na kojem će biti održano 80 koncerata na sedam bina, a nastupiće 560 izvođača.

Festival će tradicionalno početi i završiti se nastupom niških sastava. Na otvaranju to će biti Moba i Oliver Katić, a na zatvaranju Proces. Među ostalim izvođačima su VaLYa Balkanska & Orkestar 101 KABA GAIDI, The Cookers, Dorado Schmitt, Tania Maria, Manglares, Vlatko Stefanovski i Miroslav Tadić i drugi.

-- Pročitajte i 20. Nišville: Više od 500 džezera svira u Nišu --

Užice takođe priprema žurku u vidu Park festa 25. i 26. jula na kojem će nastupiti Alen Islamović - Kad bi bio Bijelo dugme, Ritam nereda i bend Aerodrom.

Ulaz na sve pomenute događaje je besplatan, sem na prvo veče Beer Festa za kada je potrebno izdvojiti 300 dinara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

12 h

Podeli: