Svi na pod - "Sekunda“ (VIDEO)

Posle uspešnog početka regionalne turneje i uzbudljivih koncerata u beogradskom Mikser House-u, zagrebačkoj Tvornici i dva energična nastupa u Sloveniji, grupa Svi na pod objavila je spot za pesmu „Sekunda“ sa aktuelnog albuma „Mladost“.

Kultura

Izvor: B92

Četvrtak, 24.04.2014.

10:45

Default images

Snimali smo ga u najlepšoj šumi na svetu, iskoristili smo tu priliku za proslavu izlaska albuma "Mladost", tako da smo spojili lepo i korisno. Pesma je malo drugačija od onog što ljudi očekuju od nas i donekle najavljuje pravac u kome će se "Svi na pod" kretati u budučnosti”, izjavila je pevačica benda Bojana Vunturišević.

Spot je realizovala ekipa kreativaca koja je već sarađivala sa bendom na numeri “Barakuda”: režija – Ivan Stojiljković, montaža – Ana Žugić, kostim – Olja Marković, scenografija – Bojana Nikolić, a snimljen je na inspirativnoj lokaciji blizu Barande.

Inicijalna ideja spota je bila da se vizualizuje tema pesme i da se postavi pitanje – šta je to što bi nekom do koga nam je stalo dali? Odgovor je naravno SVE, a onda se dalje postavalja pitanje sta je to SVE? Naravno ništa materijalo. Materijalnog malo imamo, a i to je suviše tabloidno, da ne kazem lažno. Razmišljajući o tome došli smo do zaključka da bi to trebalo da bude nešto apstraktno. Zagrljaj, dodir, pogled, ljubav... s obzirom da je pesma sve samo ne „mazna“ i da je u ovom spotu glavni lik kolektivni lik – bend “Svi na pod”, ispričali smo i zapravo i dopunili pesmu „Sekunda“. Nas kao slušaoce ne zanima proces u kome nastaje neka pesma i koliko se bend namučio da bi je stvorio, nas samo zanima da kada oni izadju na binu, nas kao publiku odvedu u neke nove sfere. Da nas jednostavno „zapale“. Spot za pesmu „Sekunda“ je tako postavljen i otvoren da svako može i sam da domašta značenje”, poručio je reditelj spota Ivan Stojiljković.

Svi na pod nastavljaju sa nastupima širom regiona. Prvi sledeći je humanitarni koncert u beogradskom Božidarcu 26. aprila, a slede nastupi u Užicu, Podgorici, kao i unplugged koncert u UK Parobrod, dok će Mikser festivalom Svi na pod započeti predstojeću letnju turneju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: