Brit Floyd oduševili Beograd

U prepunoj dvorani Sava Centra, liverpulski bend Brit Floyd, sinoć je oduševio svojim nastupom sve prisutne. Gotovo svako mesto je bilo popunjeno do kraja koncerta, koji je trajao puna tri sata, uključujući pauzu od 20 minuta, a svaka pesma je bila propraćena ovacijama.

Kultura

Izvor: B92, PR

Subota, 03.11.2012.

09:45

Default images

Bend nastupa na svojoj drugoj svetskoj turneji „A foot in the door“, a Beograd je samo jedan od najvećih svetskih prestonica koje obuhvataju ovom turnejom i prvi u nizu koncerata na Balkanu.

Brit Floyd su poznati po svom savršenstvu izvođenja pesama, jedinstvene „Floydovske“ animacije, umetničkim spojem zvuka i svetla, pa su s razlogom postali naširoko priznati kao najveći Pink Floyd tribute show na svetu, a to su definitivno i dokazali sinoćnjim nastupom u Sava Centru.

Turneja je posvećena aktuelnom "Greatest hits" albumu benda Pink Floyd.

"A Foot In The Door", a vizuelno je koncipirana prema poslednjoj turneji benda Pink Flyod, "Division Bell Tour" iz 1994. i uključuje identičnu rasvetu i video projekcije za svaku pesmu.

Koncert je počeo fenomenalnom pesmom ''Shine On You Crazy Diamond'', posle koje su se ređali hitovi kao što su ''Learning to Fly'', ''Money'', ''Another Brick in the Wall'', zatim ''Echoes'', ''Wish You Were Here'', ''Hey You'', ''Comfortably Numb'' i mnogi drugi.

Brit Floyd su dali potpuni omaž legendama, i učinili da njihova muzika dođe do onih generacija koje nisu imale prilike da uživo čuju David Gilmoura, Roger Watersa, Nick Masona, Richard Wrighta i Syd Barretta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: