Mike Stern nastupa u Pančevu

Jedan od najvećih jazz gitarista današnjice Mike Stern nastupiće sa svojim bendom u okviru 14. Pančevačkog jazz festivala koji se u Kulturnom centru Pančeva održava od 11. do 13. novembra.

Kultura

Izvor: B92

Utorak, 11.10.2011.

13:52

Default images

Stern će tom prilikom po prvi put nastupiti u Srbiji. On će prvog festivalskog dana održati koncert sa Daveom Wecklom (za bubnjevima), a sa njima će svirati i Chris Minh Docky (electric & acoustic bass) i b(sax).

Poznati muzičar rođen je u Bostonu januara 1953. godine, a odrastao u Washingtonu (DC), da bi se kasnije vratio u svoj rodni grad kako bi završio Berklee College of Music.

Već sa dvadeset dve godine svirao je u čuvenom sastavu Blood, Sweat & Tears, a nešto kasnije i sa Billyjem Cobhamom. Nakon toga se na poziv Milesa Davisa seli u New York kako bi odigrao jednu od glavnih rola u njegovom povratku na muzičku scenu u bendu u kome su pored njega svirali basista Marcus Miller, bubnjar Al Foster, perkusionista Mino Cinelu i saksofonista Bill Evans.



Tokom tri decenije duge karijere, mnogo inovativnih i uticajnih albuma, pet nominacija za Grammy nagrade, Mike Stern etablirao se kao jedan od najznačajnijih jazz gitarista i kompozitora svoje generacije.

Ulaznice za koncert Mike Stern Banda mogu se od 14. oktobra kupiti na blagajni Kulturnog centra Pančeva po ceni od hiljadu dinara. Zbog velikog interesovanja maksimalan broj ulaznica koje će jedna osoba moći da kupi su dve, a prodavaće se samo uz ličnu kartu. Rezervacija neće biti moguća a broj karata je ograničen, najavili su organizatori, dodajući da ova procedura važi samo za prvi festivalski dan.

Pančevački jazz festival je pokrenut 1998. godine i od tada su u okviru njegovih pograma nastupali mnogi renomirani svetski izvođači, kao i najcenjeniji jazz umetnici domaće scene. Tako je za trinaest godina postojanja Jazz festival ugostio poznata imena kao što su, između ostalog: Roy Hargrove, Eddie Henderson, Denise Janah, Adriane Muttenthaler, Bojan Zulfikarpasić, Victor Bailey, Hubert Tubbs, i drugi…

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

15 h

Podeli: