Čolićev tročasovni spektakl na Ušću

Zdravko Čolić, jedna od najvećih zvezda jugoslovenske muzike, održao je trijumfalan koncert na beogradskom Ušću, koji je po različitim procenama uživo gledalo između 60 i 80.000 ljudi.

Kultura

Izvor: B92, Beta

Nedelja, 26.06.2011.

00:46

Default images

Šezdesetogodišnji Čolić, koji je ovim nastupom proslavio četiri decenije na sceni, izašao je pred publiku u 21.30 i uz buru odobravanja zapevao "Sinoć nisi bila tu", pesmu Kemala Montena i njegov prvi hit u karijeri.

Od hitova publika je (između ostalih pesama) imala priliku da čuje "E, draga, draga", "Produži dalje", "Živiš u oblacima mala", "Čija je ono zvjezda", "Pisaću joj pisma duga", "Zbog tebe," "Glavo luda", "Kad pogledaš me preko ramena", "Ljubavnici", "Jedna zima s Kristinom", "Jedina", "Malo pojačaj radio","Pusti, pusti modu," "Merak", "Mađarica", "Ruška,"Zvao sam je Emili", "Svadbarskim sokakom", "Kao moja mati". Za kraj koncerta (i drugi bis) popularni pevač otpevao je vanvremenski hit "April u Beogradu", posle kojeg se posebno zahvalio Korneliju Kovaču na dugogodišnoj saradnji, kao i baladu "Ti si mi u krvi". Posle toga publika je mogla da uživa u vatrometu...
Tanjug
Tokom koncerta koji je trajao više od tri sata Čolić je pevao pesme iz svih perioda karijere a pevački je bio u punoj formi, mada je na sredini koncerta uzeo 20 minuta pauze tokom koje su publiku zabavljali bubnjari Dragoljuba Đuričića i kan-kan igračice.

Koncert je u svakom pogledu bio spektakl sa raskošnom scenografijom, grupom plesačica, simfonijskim orkestrom i desetinama ogromnih balona u vazduhu od kojih se jedan "prošetao" po rukama publike.
Tanjug
Deo publike koji nije imao karte pratio je koncert na ulici ispred koncertnog prostora. Prilaz koncertnom prostoru bio je omogućen samo iz pravca Brankovog mosta i tržnog centra „Ušće", jer je Bulevar Nikole Tesle bio zatvoren za saobraćaj. Za red i mir bilo je zaduženo oko 600 policajaca, a na koncertnom prostoru sa svih strana bili su montirani šankovi sa osveženjem.

Ovim koncertom Zdravko Čolić obeležio 40 godina karijere. Poslednji veliki koncert imao je na stadionu Crvene zvezde u junu 2007. godine, kada je bilo prisutno oko 70.000 ljudi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

128 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zapad zapretio, Kina uzvratila

Kina je usvojila zakon o carinama kojim želi da osnaži mehanizme odbrane svoje ekomonije nakon pretnji Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije da će reagovati na izvoz jeftinih kineskih proizvoda.

7:59

27.4.2024.

1 d

Podeli: