Izložbe srpske umetnice u Kanadi

Izložbe jedne od najpoznatijih umetnica-keramičarki iz Srbije, Pančevke Larise Ackov, održane su u galvnom gradu Kanade, Otavi i u najvećoj kanadskoj metropoli, Torontu.

Kultura

Izvor: Beta

Četvrtak, 20.11.2014.

19:33

Default images

Pod zajedničkim nazivom “Leteće priče” na obe izložbe prikazani su radovi s motivima leta iz percepcije letača i posmatrača u tehnikama keramički pano (porcelan), pastel i akvarel na papiru.

U Srpskom centru u Otavi Larisa Ackov je izložila keramičke panoe iz ciklusa “Oko sveta”, “Let rekom” i “Ljubavna priča”.

Na zidovima su pasteli iz ciklusa “Leteće priče”, akvareli i uveličane fotografije keramičkih ambijentalnih postavki velikih dimenzija.

Za razliku od Toronta gde je bio izložen i ciklus radova “Toksik” koji prikazuje uticaj ljudskog nemara na okolinu, postavka u Otavi je imala potpuno pozitivan predznak.

- Izložba “Leteće priče” postala je izlozba o ljubavi, o raznim vrstama ljubavi. Svi kreativni procesi, čak i sasvim materijalni, energetski i procesi razmene materija u organizmu... su neka vrsta ljubavi izmedju tih bicha i Zemlje, vode. Voda je za planetu isto što i ljubav za čoveka - izjavila je za Betu Larisa Ackov.

Izložbe u Srpskom centru i galeriji savremene umetnosti “Out/Aut” u Torontu su omogućene volonterskim radom autora i entuzijasta koji promovi[u srpsku umetnost u Kanadi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: