Maline za Transformerse i Bulokovu

Sandra Bullock, koja važi za favorita za Oskara za glavnu ulogu u filmu "The Blind Side", dobila je "Zlatnu malinu" kao najgora glumica godine u filmu "Sve o Stivu".

Kultura

Izvor: B92

Nedelja, 07.03.2010.

11:22

Default images

Ukoliko kasnije večeras dobije i Oskara, ona će biti jedina osoba koja je istog vikenda nagrađena i za najgoru i za najbolju interpretaciju. Sandra Bulok (45) je otišla u "Barnsdall" teatar da lično primi nepoželjno priznanje koje se dodeljuje kao protiv-teža Oskarima, dan uoči gala svečanosti u Kodak teatru u Holivudu.

Glumica je prisutnima podelila DVD izdanje romantične komedije "Sve o Stivu" i poručila im: "Doći ću opet iduće godine ako mi obećate da ćete odgledati film, da vas pitam da li je to stvarno bila najgora interpretacija godine", prenele su agencije.

Poslednji put kad je neko od glumaca došao da primi "Zlatnu malinu", bila je to Halle Berry koja je 2005. "nagrađena" za rolu u filmu "Catwoman".

Sandra Bullock je dobila i "Zlatnu malinu" u kategoriji najgori par, koju deli sa Bradleyem Cooperom za film "Sve o Stivu". Taj film koji je u severnoameričkim bioskopima zaradio 34 miliona dolara, kritika je jednoglasno "sahranila" a najblagonakloniji medju njima napisao da je bi se "sve moglo popraviti u filmu, pod uslovom da se promene scenarista, glumci i zaplet".

"Transformersi: osveta poraženog", nominovani u sedam kategorija za "Zlatne maline", "nagradjeni" su za najgori film, režiju i scenario. Po mišljenju žirija, taj film je "predugačak, pretežak i neizmerno glup".

Nagrada za najgoreg glumca kolektivno je dodeljena grupi Jonas Brothers za "Jonas Brothers: the 3D Concert Experience".

Povodom 30. godišnjice ustanovljenja nagrade, podeljene su i "Zlatne maline" za najgore u protekloj deceniji. Neslavno priznanje za najgori film je pripalo naučnofantastičnom ostvarenju "Bojno polje Zemlja" sa Johnom Travoltom i Eddiejem Murphyjem i Paris Hilton.

Dobitnici "Zlatnih malina" dobijaju nagradu u obliku žute maline veličine lopte za golf postavljene na filmsku traku, ukupne vrednosti 4,97 dolara.
Nagrade su ustanovljene na inicijativu publicite Johnao Wilsona, a za njih glasa oko 650 ljubitelja filma.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zapad zapretio, Kina uzvratila

Kina je usvojila zakon o carinama kojim želi da osnaži mehanizme odbrane svoje ekomonije nakon pretnji Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije da će reagovati na izvoz jeftinih kineskih proizvoda.

7:59

27.4.2024.

1 d

Podeli: