"Santa Maria della Salute" u Beču i Berlinu

Film "Santa Maria della Salute", scenariste i reditelja Zdravka Šotre, biće premijerno prikazan 18. januara u sinepleksu "Neukollin" u Berlinu, dok je premijera u Beču zakazana za 27. januar.

Kultura

Izvor: B92

Subota, 14.01.2017.

20:20

Foto: YouTube Screenshot

Projekciji u Beču u "UCI Milennium" prisustvovaće Slobodan Mićalović, koja je u filmu dočarala lik starije sestre Lenke Dunđerski, i Vojin Chetković koji tumači slavnog pesnika Lazu Kostića.

Film o ljubavi, koja je ovekovečena najlepšom pesmom srpskog romantizma "Santa Maria della Salute", oživljava romantično doba Lenke Dunđerski i Laze Kostića i na filmsko platno donosi uzbudljivu, intrigantnu, interesantnu i emotivnu priču jednog od najvećih pesnika srpske književnosti i 29 godina mlađe ćerke bogatog veleposednika Lazara Dunđerskog.

Lenku igra Tamara Aleksić, a u glumačkoj ekipi su i Nebojša Ilić, Aleksandar Berček, Tihomir Stanić, Dejan Lutkić, Aleksandar Đurica, Nebojša Dugalić, Joakim Tasić, Nela Mihajlović, Srđan Timarov, Miodrag Krstović, Svetlana Bojković, Nebojša Kundačina, Radoje Čupić, Milica Grujičić...

Direktor fotografije je Veselko Krčmar, autor muzike Vojkan Borisavljević, kostimograf Ivanka Krstović, scenograf Dejan Anđelković, montažer Petar Putniković, izvršnu produkciju potpisju Dragan đurković i Dejan Lutkić. Film je snimljen u koprodukciji Visionteam-a i RTS-a, a distributer filma je Art Vista.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: