"ZG80": Navijači i predratna Jugoslavija (VIDEO)

Beogradska premijera filma „ZG80" zakazana je za četvrtak, 27. oktobar u bioskopu Cineplexx UŠĆE Shopping Center, sa početkom u 20:30 časova.

Kultura

Izvor: B92

Utorak, 25.10.2016.

13:08

Dugometražni prvenac Igora Šeregija, komedija „ZG80", koja na humorističan način priča o navijačkoj subkulturi, o društvu i problemima koji su okupirali omladinu u predratnoj Jugoslaviji svoju beogradsku premijeru ima 27. oktobra u bioskopu Cineplexx UŠĆE Shopping Center, sa početkom u 20:30 časova.

Sniman prema scenariju Ive Balenovića, scenariste filma „Metastaza" i Roberta Cukine, koji je u scenario uveo stvarne događaje i likove iz perioda kada je nastajala navijačka grupa Bad Blue Boys. Iako nije tipično za ex Yu kinematografiju, "ZG 80" je prednastavak "Metastaze". Međutim, žanrovski i radnjom se filmovi uopšte ne vezuju jedan za drugi, što znači da gledaoci neopterećeno mogu da gledaju film, bez obzira na to da li su gledali "Metastazu".

„ZG80" je film o prijateljstvu koji nas vodi u poslednje mesece predratne Jugoslavije i govori o poslednjem organizovanom navijačkom gostovanju u Beogradu.

Grupa navijača Bad Blue Boysa dolazi na utakmicu između NK Dinamo i FK Crvena Zvezda gde ih očekuju njihovi tadašnji najveći rivali – Delije.

Utakmica pokreće niz događaja koji dovode do pravog navijačkog rata na ulicama Beograda.

Sjajnu glumačku postavu čine Rene Bitorajac , Marko Janketić, Miloš Timotijević, Danica Maksimović, Nikola Rakočević, Mladen Andrejević, Sofija Rajović i mnogi drugi.

Karte za premijeru filma su već u prodaji i možete ih naći na blagajni bioskopa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: