"Čudesni Spajdermen 2" od danas u Srbiji

Najnoviji nastavak uzbudljive avanture o legendarnom superheroju Spajdermenu, pod nazivom „Čudesni Spajdermen 2“, od 24. aprila prikazuje se u domaćim bioskopima širom Srbije.

Kultura

Izvor: B92

Četvrtak, 24.04.2014.

14:10

Default images

Jedan od omiljenih superheroja, čuveni Spajdermen ovih dana ponovo osvaja srca obožavalaca širom sveta. Boreći se sa neprijateljima, sopstvenim problemimja, ali i sa osećanjima prema lepoj Gven, Spajdermen ovih dana krstari svetskim bioskopima.

„Teško je biti Piter Parker, ali super je biti Spajdermen“, rekao je Endrju Garfild koji se nakon planetarno popularnog hita iz 2012. godine vratio staroj ulozi o superheroju.

„Piter Parker ima probleme koje svi imamo, a to su problemi sa devojkama i oni sa novcem. Ali tek u Spajdermenovom odelu, on počinje da diše. Tada uvek zna pravu stvar koju treba da uradi. On je heroj, on spašava ljude. Za njega to predstavlja zadovoljstvo“, ovako Endrju opisuje svoj lik.
Reditelj Mark Veb napominje da je ideja bila, da ovaj drugi deo filma bude moćniji i mnogo zabavniji od prethodnog. Ključni momenat je i Spajdermenov smisao za humor, njegova dovitljivost, dosetke, ali i veseo stav. Ali, to nije samo zabava za Spajdermena. Njemu je cilj da zaštiti stanovnike Njujorka, što će ga dovesti do najmoćnije firme, poznatije kao OsKorp.

Međutim, kompanija u kojoj je nekada radio Piterov otac i koja je umešana u nestanak njegovih roditelja, izgleda kao da će biti sakrivena iza novih neprijatelja.

„Imate ih dvojicu, jedan koji mrzi Spajdermena, drugi koji mrzi Pitera Parkera“, rekao je Aleks, jedan od scenarista. „Oni žele da ubiju istu osobu, ali ne iz istih razloga. Vođeni svojim emocijama, oni se udružuju.“

Glumac Džejmi Foks, koji se pridružio franšizi o Spider-Manu, kaže da ovo nije obična uloga: “Super je osećaj igrati u ovakvom filmu. Sećam se prvog seta i kada sam video Endrjua u Spajdermenovom odelu. Za mene je to bio istorijski trenutak. Radimo nešto što ljudi zaista vole da pogledaju. Za mene je ovo bilo veoma značajno i osećao sam veliku odgovornost što igram Elektra.“
Iako je Piter obećao njenom ocu na samrti da će štititi lepu Gven tako što će se držati podalje od nje, jasno je da ovo dvoje mladih povezuju duboka osećanja koja prevazilaze sva obećanja.

“Njoj se dešavaju fantastične stvari, dobija ponudu da ode na Oksford“, o svom liku kaže Ema Stoun. „Drago mi je da se publici sviđa Gvenina priča. Ona je za mene bila veoma bogat i zabavan lik.“

Partneri na filmu, ali i u životu, o radu jednog i drugog imaju samo reči hvale. „Ona je najtalentovanija glumica koju znam,“ rekao je glumac Garfild.

Ema Stoun takođe uzvraća komplimentom: „Pre nego što smo snimili prvi film o Spajdermenu nismo imali prilike da radimo zajedno. Sada znam da je čast igrati pored takvog glumca kao što je Garfild. Neverovatno je pripremljen, pedantan, a u isto vreme i hrabar.“

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: