Spilberg na čelu Kanskog žirija

Američki reditelj Stiven Spilberg, trostruki dobitnik Oskara - koji ipak nije dobio prestižnu nagradu za "Linkolna", biće predsednik žirija na ovogodišnjem Filmskom festivalu u Kanu, saopštili su organizatori.

Kultura

Izvor: B92

Četvrtak, 28.02.2013.

10:11

Default images

66-godišnji Spilberg predvodiće žiri tokom 66. izdanja festivala koji će se održati od 15. do 26. maja.

Spilberg je do sada predstavio nekoliko svojih filmova na ovoj manifestaciji, a njegov rad pokriva širok spektar "od zabavnih filmova do ozbiljnih refleksija o istoriji, rasizmu i ljudskim stanjima", navodi se u saopštenju organizatora uglednog filmskog festivala.

Član organizacione komisije Tjeri Fremo rekao je o Spilbergu da "njegovi filmovi, ali i njegova celokupna posvećenost iz godine u godinu, čine ovog režisera jednakim holivudskim filmskim velikanima. Ponosni smo što ćemo ga ugostiti", rekao je Fremo.

Većina filmova sa kojima je Spilberg nastupao u Kanu nije bila u konkurenciji za nagrade, ali je njegov film "Sugarland Express" iz 1974. godine dobio nagradu za najbolji scenario.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: