"Atlas oblaka" stiže u bisokope

"Atlas oblaka" (Cloud Atlas) čiji scenario i režiju potpisuju tri velika filmska imena - Lana Vačauski, Endi Vačauski i Tom Tikver, nedavno je premijerno prikazan u SAD, a u našim bioskopima prikazivaće se od 15. novembra.

Kultura

Izvor: B92

Utorak, 06.11.2012.

19:38

Default images

Naučnofantastična drama u kojoj glavne uloge tumače Tom Henks, Hali Beri, Džim Stardžis, Hju Grant, Suzan Sarandon, Hugo Viving, Džim Broadbent i drugi, snimljena je prema istoimenom bestseleru Dejvida Mičela (Atlas oblaka, izdavač Laguna).

Nemačko-engleska produkcija, "Atlas oblaka", je najskuplji nezavisni film svih vremena, snimljen sa budžetom od 102 miliona dolara.

Sa izuzetnim glumačkim ansamblom, u kome svako igra po nekoliko uloga, produkcija je počela rad u septembru 2011. godine u studiju Bebelsberg u Nemačkoj. Nemački mediji su opisali "Atlas oblaka" kao “prvi pokušaj da se napravi nemački blokbaster”.

Film se sastoji od šest ispreplitanih priča i istražuje kako postupci i posledice individualnih života utiču jedni na druge kroz prošlost, sadašnjost i budućnost. Akcija, misterija i romansa, dramatično se prepliću kroz priču kada se jedna duša preobražava od ubice u heroja i jedan akt dobrote se širi kroz stoleća kako bi inspirisao revoluciju u dalekoj budućnosti. Sve je povezano...

Zanimljivo je to da je film sniman paralelno sa dve različite filmske ekipe, jedan tim je predvodio Tom Tikver, a drugi Lana i Endi Vačauski.

"Atlas oblaka"je premijerno prikazan 9. septembra 2012. na međunarodnom filmskom festivalu u Torontu gde je doživeo desetominutne ovacije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: