"Snimili smo mnogo loših filmova"

Ron Majer (Meyer), direktor “Universal-a”, priznao je na konferenciji održanoj 6. aprila u Los Anđelesu, da nije fan 3D filmske tehnologije kao i da je njegov studio snimio neke veoma loše filmove.

Kultura

Izvor: B92

Nedelja, 08.04.2012.

14:10

Default images

Prvi čovek jedne od najmoćnijih filmskih kompanija u Holivudu bio je gost studentske konferencije održanane na Univerzitetu u Kaliforniji, prenosi “Hollywood Reporter”.

Tom prilikom Majer je razgovarao sa studentima o budućnosti filmske industrije i njenom ravitku u pogledu tehnologije.

“Ako treba da govorim sa stanovišta publike, nisam fan 3D tehnologije. Previše sam star za to. I ne želim da nosim još jedne naočare preko ovih koje već imam”.

On je objasnio da trodimenzionalni filmovi svakako imaju važno mesto, ali da ne bi trebalo ni filmadžije, a ni reditelji, da se zavaravaju kako se bez toga ne može zaraditi.

Poslednji film njegovog studija snimljen u 3D je animirano ostvarenje “The Lorax”, za koji tvrdi da je ostvario dvostruko veću zaradu nego što su očekivali. Ipak, otkriva da nastavak filma nije u planu.

Iskusni producent odgovorio je i na prozivke studenata na račun loših filmova koje “Universal Pictures” snima, tvrdeći da nastoje da snimaju dobre filmove, ali da neretko prave i greške u izboru ostvarenja.

Novembra prošle godine Majer je dospeo u središte skandala, kada je tokom gostovanja na jednom filmskom festivalu izneo mnoge uvrede na račun filmova koji se u Holivudu snimaju.

“Snimili smo mnogo loših filmova. Svaki od njih mi zaista slomi srce. Jedan od najgorih je svakako Wolfman
Cowboys and Aliens takođe nije bio dovoljno dobar. Zaboravite na sve pametne ljude koji su na njemu radili, film je jednostavno bio loš”
, kazao je Majer tom prilikom.

Oba filma doživela su neuspeh na blagajnama, baš kao i ostvarenje “Land of the Lost”, za koje Majer nije imao milosti. “Taj film je bio obično s**nje. Mislim, za takav film nemamo opravdanje,” priznao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zapad zapretio, Kina uzvratila

Kina je usvojila zakon o carinama kojim želi da osnaži mehanizme odbrane svoje ekomonije nakon pretnji Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije da će reagovati na izvoz jeftinih kineskih proizvoda.

7:59

27.4.2024.

1 d

Podeli: