Otkazan "Montevideo" na Palama

Kulturni centar Pale saopštio je danas da je otkazao prikazivanje filma "Montevideo, bog te video" iz, kako je navedeno, moralnih i bezbednosnih razloga, javio je Radio Republike Srpske.

Kultura

Izvor: B92

Ponedeljak, 07.03.2011.

13:10

Default images

Navedeno je da je prikazivanje filma otkazano "posle izjave srpskog glumca i reditelja Dragana Bjelogrlića uoči premijere filma 'Montevideo, bog te video' u Sarajevu da mu je žao što premijeri neće prisustvovati penzionisani general Armije BiH Jovan Divjak".

Film je trebalo premijerno da na Palama bude prikazan večeras.

Na sarajevskoj premijeri filma srpski glumac Sergej Trifunović pojavio se u majici sa likom Divjaka.

Kako je naveo Radio RS, posle tih događaja, građani Pala su putem društvene mreže "Fejsbuk" i portala "Pale lajf" pozvali na bojkot filma.

Penzionisani general Armije BiH Jovan Divjak uhapšen je krajem prošle sedmice u Austriji po Interpolovoj poternici Srbije koja ga tereti za ratne zločine u Dobrovoljačkoj ulici u Sarajevu, u maju 1992. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

183 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zapad zapretio, Kina uzvratila

Kina je usvojila zakon o carinama kojim želi da osnaži mehanizme odbrane svoje ekomonije nakon pretnji Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije da će reagovati na izvoz jeftinih kineskih proizvoda.

7:59

27.4.2024.

1 d

Podeli: