L. Koen: Nemam nameru da se penzionišem

Legendarni muzičar Leonard Koen, koji se trenutno nalazi na evropskom delu svoje velike turneje, izjavio je da nema nameru da se penzioniše jer mu sasvim odgovara život na točkovima.

Izvor: Izvor: B92, Daily Telegraph

Subota, 22.06.2013.

16:42

Default images

Koen je 21. juna nastupio u punoj londonskoj dvorani O2, a uoči tog koncerta razgovarao je sa novinarkom britanskog Dejli Telegrafa.

Tom prilikom priznao je da se na "turneju bez kraja", baš kao i Bob Dilan, odlučio zbog loše finansijske situacije, svakodnevne borbe sa penzionerskim danima, brojnim advokatima i "ostalim glupostima".

Uprkos svemu, navodi kako "nema nameru da se penzioniše" i da, na kraju svega, ipak uživa dok je na turneji.

"Volim kada sam na putu jer je tada sve isplanirano i urađeno sa nekom namerom. Sve se na kraju dana sliva u koncert. Znate šta ćete da radite tokom dana i nema potrebe da imrpovizujete, kao kada biste živeli da ste kod kuće, da komponujete ili snimate", kazao je Koen.

Vremešna rok legenda otkriva da se tokom turneje podvrgava strogom režimu koji mogu da izdrže samo disciplinovane osobe.

"Jednom kada uplovite u sve to, dodatu najveću brzinu i samo se prepustite svemu", objašnjava Koen.

Takav način života podseća ga, kaže, na vojnički pa čak i monaški život. Tokom razgovora je priznao da ga je oduvek privlačila vojna služba, pa je kao dečak molio roditelje da ga pošalju u vojsku. Stoga i ne čudi što je svoj prvi bend sa kojim je krenuo na turneju nazvao "Armija" (The Army).

Koliko je Koen još uvek u formi i da li je disciplinovan i na sceni ili samo van nje, publika u regionu moći će da otkrije krajem jula u početkom avgusta. Naime, krajem februara Koen je otkrio datume za produžetak evropske turneje, a na spisku su se našli i Ljubljana (25. jul) i Pula (2. avgust). Još uvek ne postoje zvanične informacije o tome da li će Koen nastupiti i u Srbiji.

Na aktuelnoj turneji publika će osim čuvenih rok hitova moći da čuje pesme i sa Koenovog, za sada poslednjeg, albuma "Old Ideas", koji je kritika jednoglasno pohvalila. Recenziju albuma "Old Ideas", koju je za B92 napisao Vladimir Skočajić, možete pročitati OVDE.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

13 h

Podeli: