Stonsi u Beogradu

Sajt kulture B92 istražuje da li su propusti načinjeni prilikom organizovanja Green Festa i nastupa RHCP u Inđiji mogući i na koncertu sastava The Rolling Stones koji će se 14. jula održati u Beogradu.

Izvor: B92, Tanjug

Ponedeljak, 09.07.2007.

20:00

Default images

Da li će 80.000 posetilaca moći nesmetano da uživa na koncertu sastava „The Rolling Stones“ saznajemo od organizatora koncerta, koncertne agencije „Music Star“.

„Koncert Stonsa je po samoj organizaciji i uslovima potrebnim za njegovo održavanje nešto najveće na svetu, i meri se sa organizacijom dolaska Pape ili Formule 1.

Ušće, sa velikim bulevarima, i parking prostorima oko Sava Centra, Arene, SIV-a, Opštine Novi Beograd, predstavlja pravo mesto za jedan veliki koncert.

Ušće je i urbanističkim projektom grada predviđeno za velike događaje i koncerte. Grad je prepoznao svoj interes i sve gradske ustanove pomažu u realizaciji pripreme koncertnog prostora koji će Beogradu, nakon koncerta Stonsa, ostati kao trajno rešenje za buduće velike događaje.

Iako se ne očekuje velika saobraćajna gužva, zatražene su dodatne linije GSP-a, a sve službe funkcionisaće po studiji regulacije saobraćaja specijalno napravljenoj za nastup sastava „The Rolling Stones“, izjavio je Dejan Maksimović, direktor koncertne agencije „Music Star Production“.

Organizator naglašava da ni loše vreme i kiša neće uticati na održavanje koncerta pošto je bina napravljena za koncerte na otvorenom. Samo Ušće prekriveno je savršenim tavnjakom, nema blata, a i drenaža je odlična pošto se ispod trave nalazi pesak.

Bina i oprema su zaštićene od kiše. PR događaja Ivan Ivačković izjavio je za sa sajt kulture B92 da publika ne može biti zaštićena od kiše, ali joj se može desiti da vidi kako Stonsi izlaze na otkriveni deo bine i kisnu zajedno sa posetiocima.

Meteorološki internet servis Weather.com za subotu, 14. jul, predviđa dnevnu temperaturu od 27 stepeni Celzijusa bez padavina, dok će ona uveče pasti na 16 stepeni Celzijusa. 



Članovi grupe „The Rolling Stones“ sleteli su 13. jula na beogradski aerodrom "Nikola Tesla", odakle su, u podužoj koloni luksuznih automobila, i uz policijsku pratnju, krenuli ka hotelu "Hajat", u kome su smešteni do koncerta na Ušću.

Lik frontmena grupe Mika Džegera novinari su kroz poluzatamnjena stakla spazili u luksuznom mercedesu, dok su ostali članovi benda odvezeni kombijem.

Menadžer benda Dejl Skersjet, potvrdio je 13. jula da je sve spremno za koncert ove grupe.

"Biće odlično... Biće to fantastičan šou. Ako nikada niste bili na koncertu "Stonsa", morate to učiniti sada", poručio je Skersjet novinarima koji su ekskluzivno videli ogromnu binu i prostor oko nje u ograđenom prostoru na Ušću  gde će Stounsi nastupiti.

Skersjet, međutim, nije hteo da otkriva novinarima detalje o spektaklu, rekavši da je svaki nastup "Stonsa" drugačiji i poseban na svoj način. Uvek kreću sa drugom pesmom i gotovo nikad se ne zna kakav će biti repertoar.

"Spisak pesama donose sat pre početka koncerta. Nikad ne znamo šta će svirati", rekao je Skersejt.

Znatiželjni novinari pitali su Skersjeta koliko će Džeger i ekipa ostati u Beogradu, da li će se šetati po gradu, da li će doći večeras da vide prostor na Ušću gde će nastupiti...

Skersjet je, međutim, uporno zaobilazio odgovore na ta pitanja, ali je kazao da će "Stounsima" preporučiti da malo obiđu grad.

Sve to, međutim, zavisi od raspoloženja rok en' rol "veterana".

"Ako budu želele da malo vide grad, to će i uraditi. Ako ne budu želeli, onda neće. Sve zavisi od njih", rekao je Skersjet.

"Stonsi" će inače u blizini mesta na kojem će nastupiti posaditi i četiri drveta.

Kapije Ušća otvaraju se u 16 časova, a predstavnici kuće "Music Star" očekuju da će koncert trajati 2 sata i naglašavaju da „The Rolling Stones nikada ne skraćuju koncert, ni iz kakvih razloga i ni zbog kakvih okolnosti. Oni su najskuplji bend na svetu i jedina grupa čija publika tačno zna šta će dobiti za kupljenu kartu“.

Velika pažnja posvećena je bezbednosti posetilaca, i postoji spremnost policije, obezbeđenja, grada i organizatora da se svakom posetiocu pomogne i pruži prava informacija.

Sam koncert obezbeđivaće dovoljan broj pripadnika policije, hitne pomoći, vatrogasaca, redara i obezbeđenja.

Tehnička realizacija nastupa sprovedena je po tačnim i preciznim uputstvima koja je menadžment benda poslao organizatorima koncerta u Beogradu.
Bina na kojoj će nastupiti Stonsi široka je 70, visoka 30 metara i postoji izlazni most dužine 65 metara kojim se deo bine hidrauličnim horizontalnim liftom kreće ka sredini Ušća sa sve bendom i instrumentima.

„Bend nije imao posebnih želja za njihov nastup u Beogradu. Iza bine članovi benda „The Rolling Stones“ će imati svoje šatore sa bilijarskim stolovima, prostorijama za opuštanje i plazma ekranima u kojima će, bez obzira na spoljašnju temperaturu, temperatura iznositi 22 stepena“, dodao je Ivačković.

Specijalno za nastup Stonsa napravljene su i dve trafo stanice koje će napajati binu i sve prateće sadržaje vezane za nastup, a koje bi strujom mogle da napajaju grad od 100.000 stanovnika.

U okviru turneje, koja nosi naziv "A Bigger Bang", bend će nastupiti u 30 gradova među kojima su Beograd i Sankt Peterburg, gde nikada ranije nije nastupao.

Pored nastupa u istočnoj Evropi, Stonsi će nastupiti u Velikoj Britaniji, Irskoj, Holandiji, Nemačkoj, Francuskoj, Španiji, Švajcarskoj i Skandinaviji.

Na prethodnoj turneji, u novembru 2006. godine, ostvaren je najveći prihod u istoriji koncerata, a bend se sa zarađenih 100 miliona dolara, našao na vrhu Forbsove godišnje liste najbogatijih u muzičkoj industriji.

Pročitajte najnovije informacije o ovom događaju na Info stranicama sajta B92

Pročitajte više o koncertu Stonsa u Budvi, i ukoliko ste prisustvovali ostavite komentar o ovom događaju

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

50 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: