Promocija kompleta Letopisi Narnije

U susret premijeri filma "Letopisi Narnije: Princ Kaspijan", izdavačka kuća "Laguna" objavila je svih sedam knjiga iz serijala "Letopisi Narnije" u specijalnom, dizajniranom pakovanju (boks - set).

Izvor: B92

Ponedeljak, 16.06.2008.

12:39

Default images

Ovaj komplet "Letopisa Narnije" K.S. Luisa, u prodaji će se naći 17. juna u svim većim knjižarama.

Promocija ovog izdanja, namenjena najmlađim Beograđanima, održaće se u četvrtak, 19. juna u 19 časova ispred knjižare "Plato" (Knez Mihailova 48).

Deca će ovom prilikom moći da se druže sa princom Kaspijanom, a očekuju ih i mnogobrojna iznenađenja, pokloni, kao i besplatni sokići.

Svaki od sedam nastavaka ovog serijala je remek delo dečje književnosti, koji vodi čitaoce u magičan svet iza granica poznatog. Okosnica svih sedam delova "Letopisa Narnije" je putovanje na kraj sveta, fantastični likovi i epske bitke između dobra i zla.

Klajv Stepls Luis rođen je u Belfastu 1898. Kao dete, opčinjavale su ga bajke, mitovi i drevne legende koje mu je pripovedala dadilja Irkinja.

Slika fauna koji nosi pakete i kišobran po šumi pod snegom došla mu je kada je imao šesnaest godina. Međutim, tek mnogo godina kasnije, kada je već bio profesor na univerzitetu u Kembridžu, faunu su se pridružili zla kraljica i veličanstveni lav. Njihova priča postala je "Lav, veštica i orman", jedna od najomiljenijih knjiga svih vremena. Sledilo je šest sledećih letopisa Narnije, a završni naslov, "Poslednja bitka", štampan 1956, dobio je najveće priznanje za dostignuće u dečijoj književnosti – prestižnu Karnegijevu nagradu.

Za poslednjih pedeset godina "Letopisi Narnije" su prevedeni na skoro sve svetske jezike i objavljeni u milionskim tiražima. Zahvaljujući tome mogu se svrstati u klasike svetske književnosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

1 d

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

1 d

Društvo

MUP upozorio građane Srbije

Povodom predstojećih prvomajskih i uskršnjih praznika očekuje se povećan priliv velikog broja putnika i vozila u našu zemlju, zbog čega se mogu očekivati duža zadržavanja na graničnim prelazima, upozorio je danas MUP.

9:37

26.4.2024.

1 d

Podeli: