DC Comics traži nove superheroje

"DC Comics", izdavač nekih od najpopularnijih strip serijala, uključujući i avantura Betmena i Supermena, lansiraće vebsajt namenjen afirmaciji talentovanih amatera u svetu stripa.

Izvor: B92

Utorak, 10.07.2007.

04:59

Default images

"DC Comics", ogranak "Warner Brothers Entertainment", postaviće sajt Zudacomics.com sa nadom da će iz ekspanzije veb-stripova profiltrirati najbolje mlade autore. 

Najbolji autori će biti nagrađeni ugovorom u trajanju od godinu dana koji će im omogućiti da pod okriljem renomirane kuće stvaraju sadržaje namenjene za internet i štampu. Pobednici konkursa dobiće avansni honorar i procenat od prodaje njihovih radova. 

Prva mesečna serija takmičenja počeće u oktobru.

Glavešine kompanije odabraće 10 najboljih kandidata za koje će nakon toga moći da glasaju registrovani korisnici sajta.

"Ljudi koji stvaraju sopstvene stripove i postavljaju ih na internet postali su poseban fenomen u našoj oblasti delovanja, ali mnogi umetnici još nisu razradili način kako da unovče svoj trud. Nadamo se da ćemo angažovati neke od njih, kako bi obe strane imale koristi", rekao je Pol Levic iz kuće "DC Comics".

Uprkos velikom broju autora koji objavljuju radove na internetu, industrija stripa u Americi uspela je da izbegne nevolje sa opadanjem tiraža koje su imali drugi štampani mediji nakon što se veliki broj konzumenata prebacio na elektronska sredstva informisanja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: