Nedelja, 14.06.2020.

16:47

Objavljena prva fotografija najnovijeg ruskog teškog raketnog sistema FOTO

Na probi Parade pobede na polignu "Alabino" u Podmoskovlju prvi put je fotografisan teški višecevni raketni sistem "Tosočka".

Izvor: Tanjug

Objavljena prva fotografija najnovijeg ruskog teškog raketnog sistema FOTO
EPA/SERGEI ILNITSKY

On će zvanično biti predstavl?en na Paradi pobede u Moskvi 24. juna.

Za razliku od raketnih sistema "Buratino“ i "Solncepek“ koji za premešttanje koriste šasije tenka T- 72, sistem "Tosočka“ je montiran na troosnom kamionu "Ural“ što značajno povećava mobilnost sistema.

Sistem je sličan ranije objavljenim nacrtima sistema TOS-2, što je drugi naziv za raketni sistem "Tosočka“.

Zbog ugla fotografisanja ne primećuje se ključna karakeristika po kojoj se „Tosočka“ razlikuje od svojih prethodnika - kran, pomoću koga sistem samostalno može dopunjavati municiju, prenosi Sputnjik, dodajući daće to to će uveliko pojednostaviti rad i dati sistemu veću pokretljivost.

Na kabini su montirani komunikacioni sistemi i prijemnik satelitske navigacije "Glonaš“, zahvaljujući kojima "Tosočka“ može da prima informacije o metama koje šalje automatski sistem za kontrolu.

Eksperti su primetili da je sa leve strane paket sa raketama skriven iza sanduka sa rezervnim delima i dodacima. Rusija je jedina zemlja na svetu u kojoj se takva oprema razvija i proizvodi. Pokazala je svoje jedinstvene karakteristike tokom oružanih sukoba u Iraku i Siriji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

23 h

Podeli: