Nedelja, 30.11.2003.

21:30

Marović: Srbija i Crna Gora postaju faktor stabilnosti

Izvor: Beta

Default images
Predsednik državne zajednice Srbija i Crna Gora Svetozar Marović izjavio je u nedelju uve;e u Budvi da "odnosi Srbije i Crne Gore nikada nisu bili bolji" i da "su zasnovani na demokrtaskim osnovama". "SCG i Makedonija se u ovom trenutku nalaze na putu evropskih integracija i mislim da nas zajednički ciljevi čine dodatno odgovornim da tu odgovornost pokažemo efikasnim i korisnim za čitav region", rekao je Marović posle razgovora sa makedonskim predsednikom Borisom Trajkovskim u vili "Gorica" u Budvi. Marović je naglasio da je posle evopskog samita u Solunu otvorena evropska budućnost zapadnog Balkana, uključujući i Makedoniju i SCG. Predsednik državne zajednice je ocenio da je u SCG "puno uradjeno na izgradnji ekonomskih odnosa", kao i da se u poslednja tri meseca uradilo puno ka približavanju Evropi. "Crna Gora i Srbija postaju faktor stabilnosti i jedan od lidera normalnih, prijateljskih, stabilnih, regionalanih odnosa saradnje kojima i odnos izmedju Srbije i Crne Gore i Makedonije daje poseban pečat", zaključio je Marović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

23 h

Podeli: