Sreda, 17.02.2016.

14:34

Francuska: Video sa savetima šta u slučaju napada

Francuska vlada objavila je video sa savetima građanima kako da se ponašaju u slučaju napada, u okviru kampanje pokrenute posle terorističkih napada u Parizu.

Izvor: Beta/AFP

Francuska: Video sa savetima šta u slučaju napada
Foto: GettyImages

Video klip od 2,40 minuta sadrži nekoliko sekvenci kako treba pobeći i sakriti se u slučaju napada i kako zvati u pomoć, saopštila je vlada.

Na snimku se preporučuje građanima da se u kućama i zgradama osposobe sporedni izlazi za slučaj opasnosti i da se na društvenim mrežama ne objavljuju informacije o aktivnosti francuskih snaga bezbednosti kao i druge neproverene vesti.

Francusku su prošle godine pogodila dva teroristička napada:

Prvi se dogodio 7. januara kada je napadnuta redakcija satiričnog nedeljnika Šarli ebdo i dva dana kasnije jedna jevrejska prodavnica. U ta dva napada ubijeno je 17 osoba.

Deset meseci posle tih napada, dogodio se drugi, još teži teroristički koordinirani napad na nekoliko lokacija u Parizu, 13. novembra 2015. i tada je poginulo 130, a ranjeno više od 350 ljudi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: